Oslo

Disse skal stå for byfesten under VM i skiskyting

Adelén Rusillo Steen under delfinalen i MGP, Melodi Grand Prix, i Arena Larvik. Torsdag 3. mars klokken 19:30 opptrer hun på Universitetsplassen på Karl Johan i anledning VM i skiskyting. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Wenche Myhre, Adelén, DDE, Carola og Lars Vaular er bare noen av artistene som skal opptre.

  • Olivia Knudsen

VM i skiskyting er like rundt hjørnet, og fra 3. -13. mars konkurrerer 35 nasjoner i Holmenkollen i ulike konkurranseøvelser.

Det er likevel ikke kun i Holmenkollen man får se kjente fjes. Allerede fra 2. mars vil flere norske artister bidra til å skape stemning midt i sentrum. Administrerende direktør for skiskyting-VM, Per Bergerud, forteller at han ønsker å skape en folkefest under VM-dagene, også utenfor skiløypene.

  • Les også: Slik er status for de norske VM-håpene i skiskyting
    Det vil dukke opp kjente navn som Bjørn Eidsvåg, Sandra Lyng, Lemaitre, Alexander Rybak, Markus & Martinus og Kurt Nilsen.

Carola på scenen i Globen etter at hun gikk av med seieren i lørdagens finale i den svenske Melodifestivalen 2006. Sammen med Bjørn Eidsvåg avslutter hun konsertene i sentrum lørdag 12. mars klokken 18.00. Foto: FREDRIK SANDBERG / NTB scanpix

Fra 2. mars til og med lørdag 12. mars vil Karl Johan være full av både konserter, taler og kulturshow og mer.— Litt av tanken er at selv om du ikke ønsker eller tar deg råd til å se selve konkurransene under VM, så har du muligheten til å være en del av VM i sentrum, sier Bergerud.

Vil skape en bedre publikumsopplevelse

Både åpningsseremonien og medaljeseremoniene vil foregå på Universitetsplassen ved Spikersuppa. Det vil bli satt opp storskjermer i området slik at flest mulig skal kunne få med seg det som skjer, og alt blir gratis for publikum.

Barn fra barneskolene i Oslo er blitt invitert til å være maskoter og får følge utøverne på scenen under medaljeseremoniene.

Lars Vaular på Øyafestivalen. Spiller i sentrum under skiskyting i VM lørdag 5. mars klokken 18.00 Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

— Å utnytte at Oslo er en storby vil gjøre dette til et helt spesielt VM sammenlignet med hva som har vært tidligere og hva utøverne er vant til, sier Bergerud.Han tror at det vil bli spesielt for utøverne å komme ned til Universitetsplassen i sentrum foran masse publikum for å få medalje. Ifølge Bergerud er dette noe helt nytt i skiskyting.

Det blir ulike aktiviteter for barn og unge. Blant annet blir det skiskytterlandsby i Spikersuppa der barn kan få prøve å skyte på blink med lasergevær. 5000 barn fra Oslo-skolen inviteres til Spikersuppa under VM.

DDE på en spontankonsert i Trondheim i slippuken for jubileumsalbumet "Energi". Under VM i skiskyting spiller de torsdag 10. mars fra klokken 18. Foto: Line O. Berre

Wenche Myhre åpner showet

Wenche Myhre er en av de første artistene som får stå på scenen under VM-dagene. Sammen med Christel Alsos, Alexander Rybak, Gaute Ormånsen, NMH Drumline og vinneren av Norsk Melodi Grand Prix 2016, åpner hun publikumsfesten under åpningsseremonien 2. mars.

Wenche Myhre i forbindelse med en opptreden for Kreftforeningens 75 års festforestilling. Hun opptrer i sentrum under åpningsseremonien 2. mars mellom 19:45 og 21.00 Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Fredag 4. mars arrangerer P4 og Kreftforeningen vinterlydkonsert der Markus og Martinius, Paperboys, Staysman og Lazz, Katastrofe, Innertier, Robin og Bugge, Morgan Sulele og Julie Bergan vil opptre på Universitetsplassen fra klokken 16.

Lørdag 12. mars avsluttes underholdningen i sentrum med opptredener fra blant annet Bjørn Eidsvåg og Carola.

Les også: