Barnefamilie ranet i eget hjem

Stor politiaksjon på Økern.

Familien ble stengt inne på badet, og faren tok seg ut gjennom dette kjellervinduet for å varsle naboer.

Har du tips om denne saken? Send en e-post til 2286@aftenposten.no eller ring Aftenposten.no på 02286. Du kan også sende SMS/MMS til 2286.


Ved 01-tiden natt til søndag var de fire ranerne fremdeles på frifot. Aftenposten.no følger saken. Fire bevæpnede menn tok seg inn i familiens hjem på Økern i Oslo ved 20.30-tiden lørdag kveld.To voksne og to barn var til stede i eneboligen under ranet. Det eldste barnet er ifølge politiet 11 år gammelt. Etter hva Aftenposten.no kjenner til, pågikk ranet i over en time. De har opptrådt svært truende overfor familien.

— Pågikk «en god stund»

— Jeg kan ikke bekrefte hvor lenge ranerne var i boligen, men det var en god stund, sier operasjonsleder Bjørn Ølstad i Oslo politidistrikt til Aftenposten.no. Vitner har fortalt politiet at de fire ranerne var unge menn, de snakket norsk og var av pakistansk opprinnelse. De skal ha vært bevæpnet med pistol og tapetkniv og maskert med finlandshetter under ranet. Ølstad bekrefter at de hadde skytevåpen.

Sterkt preget

Etter ranet kom en eller flere av familiemedlemmene til naboen for å be om hjelp. Naboen kontaktet politiet. To tydelig pregede barn ble først tatt hånd om av en nabo, før en ambulanse kom til stedet. - Ingen er fysisk skadet, men de er ganske preget av hendelsen hele familien, så de blir tatt hånd om av helsepersonell, sier Ølstad. Politiet gjennomfører nå søk med hunder i området. Etter hva Aftenposten.no kjenner til leter politiet etter en rød bil som kan minne om Volkswagen Polo. - Vi er i området, og prøver å finne spor, sier Ølstad.

- Tilfeldige ofre

Det er ikke klart hva om noe ranerne har fått med seg fra boligen. Etter det Aftenposten.no kjenner til, tror politiet at familien er tilfeldige ofre for ranerne. Naboer har forklart at de har sett minst to biler med unge menn kjøre rundt i nabolaget de seneste kveldene. Etterforskerne mener disse opplysningene interessante, men det er for tidlig å si om disse observasjonene har noe med kveldens ran å gjøre. Aftenposten.no følger saken.

De fire bevæpnede mennene skal ha oppholdt seg i boligen i en times tid.
Politiet sperrer av området.