To personer skadet etter voldshendelse med kniv på Majorstuen

Politiet og ambulanse er på Majorstuen hvor det har vært en voldshendelse med kniv. En mann i 20-årene er pågrepet og siktet.

To lærere er skadet etter en knivepisode på Majorstuen.

Hendelsen har skjedd inne på et av byggene tilhørende Universitetet i Oslo, ifølge politiet.

Det er en mannlig student i 20-årene som er pågrepet og siktet. De to fornærmede er lærere, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen til Aftenposten.

– Den pågrepne har forklart seg kort om dette til politiet, og fortalt at det er en relasjon mellom ham og de to personene som er skadet, sier Gulbrandsen.

– Vi har en formening om hendelsesforløpet og har gjennomført innledende avhør, uten at jeg vil gå i detalj på disse, sier han.

Tilstanden til en av lærerne ble først omtalt som kritisk. Nå er vedkommende utenfor livsfare, ifølge Karlhagen. Den andre læreren ble lettere skadet og fraktet til legevakten.

Én person er lettere skadet og én person er kritisk skadet etter en voldshendelse med kniv i en bygning tilhørende UiO på Majorstuen. 

Selve hendelsen fant sted inne på et kontor.

– Der var det bare de tre som var til stede. Så det er ingen andre vitner til selve handlingen, sier operasjonsleder Gulbrandsen.

Mannen i 20-årene er ikke kjent for politiet i Oslo fra tidligere.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 15.22. Rundt klokken 15.35 ble mannen pågrepet av politiet.

– I mellomtiden hadde vi kontakt med personer på stedet, som fortalte at de hadde kontroll på gjerningsmannen og at han var rolig.

Nekter straffeskyld

Den siktedes forsvarer, advokat Petar Sekulic, opplyste tidligere overfor NTB at han ikke hadde hatt muligheten til å snakke med sin klient.

– Jeg har kun pratet med politiet i forbindelse med oppnevnelsen av meg som forsvarer. Jeg skal besøke min klient i kveld. Utover det har jeg ingen ytterligere kommentar, opplyste Sekulic i.

Men i 22.45-tiden skriver VG at Sekulic opplyser at den siktede mannen nekter straffskyld for drapsforsøk.

Mannen har tidligere torsdag knyttet seg til handlingen.

Kjørt til sykehus

Politiet opplyste først at én var lettere skadet og én alvorlig skadet. I 16.45-tiden opplyste helsepersonell at en av lærerne er kritisk skadet. Den kritisk skadede personen er kjørt til sykehus. Den andre personen er kjørt til Legevakten, skriver politiet på Twitter 17.03.

Det var personer på stedet som først fikk kontroll på gjerningsmannen, som skal ha vært rolig da politiet og ambulanse ankom.

Det bekreftes av innsatsleder Kristian Bjørberg. Han opplyser også at politiet har tatt beslag i to kniver. De gikk også gjennom resten av bygget, men fant ingen tegn til noe mer, sier Bjørberg.

Det jobbes på stedet med forskjellige etterforskningsskritt som vitneforklaringer og sporsikring.

UiO-rektor: – Sjokkerende hendelse

Rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen, sier til Aftenposten at han er kjent med at det har vært en knivhendelse i et bygg tilknyttet UiO, der to ansatte ble skadet.

– Dette er forferdelig trist og alvorlig, og det preger universitetet, sier Stølen.

Han beskriver hendelsen som «sjokkerende».

– UiO har ikke opplevd dette tidligere, og universitetet er et trygt sted. Nå må vi jobbe for å trygge hele organisasjonen, sier Stølen.

Han legger til at de følger råd fra politiet når det gjelder tiltak i bygget. I tillegg har UiO satt i verk et omfattende opplegg for å følge opp studenter og ansatte.

– Alle som trenger hjelp eller noen å snakke med, vil få tilbud om det, sier han.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch (Sp) sier til NTB at knivhendelsen ved Universitetet i Oslo på Majorstuen er rystende og svært trist.

– Det er en forferdelig hendelse som har skjedd på Universitetet i Oslo i dag. Mine tanker går til de rammede, deres pårørende og de som er berørt av hendelsen. At noe slikt kan skje på et av våre universiteter er rystende og svært trist, sier Borch til NTB.