Oslo

Løpefest i Oslo sentrum

25.000 store og små er lørdag samlet i Oslo sentrum for å løpet. Frode (6) og Oscar (7) deltok i Barnas Maraton for femte gang.

25.000 store og små løper lørdag i Oslo sentrum. De siste løperne er ventet i mål ved 18.30-tiden. Her fra Barnas Maraton.
  • Wasim Riaz
    Wasim Riaz
    Journalist
Nesten 2000 barn deltok i Barnas Maraton ved Spikersuppa. Løpet er en del av arrangementene i forbindelse med Oslo Maraton. Her er to fornøyde deltagere: Frode Wallberg (til venstre) og Oscar Alfarnes.
Taye Babeker Tirfea fra Etiopia vant hoved-distansen i Oslo Maraton med tiden 2.20.49. Han vant også løpet i fjor.
Aud Stuhr og Geir Andersen har nettopp fullført helmaraton, og må skynde seg videre til halvmaraton. Klokken 16.15 går startskuddet for 10 km. Alt i alt vil de løpe 73 km lørdag.
Eirik Andreassen gikk tom for krefter 20 meter før mål, men klart til å slutte å samle de aller siste kreftene for å kommer over målstreken.
Maria Romøren var sliten etter å ha pssert målet på Rådhusplassen, men glad fordi hun løp syv minutter fortere enn i fjor.

— Det var gøy, men jeg ble veldig sliten. Jeg holdt på å snuble idet jeg kom i mål, men det gikk bra, sier Frode Wallberg som fyller syv år i desember.

Her er to fornøyde deltagere: Frode Wallberg (til venstre) og Oscar Alfarnes.

— Jeg ble ikke så sliten, og synes det morsomste var å komme i mål, legger vennen Oscar Alfarnes til (7).Frode og Oscar har kjent hverandre i flere år, og har deltatt i Barnas Maraton siden 2011.

— Vi har gledet oss til denne dagen siden vi løp i fjor, sier de to.

Lørdag ettermiddag var begge to ganske bestemte på å fortsette med løpingen også i voksen alder.

Tirefa først i mål

Alt i alt deltar 25.000 løpere i Oslo Maraton lørdag. Arrangementet består av tre løp for voksne, helmaraton, halvmaraton og 10 km. I tillegg er det egne distanser for barna. Hele 12.000 løpere har meldt seg på halvmaraton.

Taye Babeker Tirfea fra Etiopia vant Oslo Maraton.

Taye Babeker Tirfea fra Etiopia vant hoved-distansen i Oslo Maraton med tiden 2.20.49. Han vant også løpet i fjor.— Jeg elsker Oslo, og er glad for enda en seier her. Foreldrene mine, naboene og vennene var utrolig stolte da jeg kom hjem med førsteplass i fjor, smiler Tirefa som knapt nok virket sliten etter 42 kilometer på asfalt.

Resultater og informasjon om løpene finner du på Oslo Maratons hjemmesider her!

Tom for krefter

Eirik Andreassen merket derimot den tøffe distansen. Han holdt på å kollapse 20 meter før mål, men etter en solid applaus fra publikum kom han seg til mål.

— Jeg var helt tom for krefter. Det var ekstra kjipt at tre løpere gikk forbi meg fordi jeg ikke klarte mer på slutten, sier Andreassen.

Han deltok for tredje gang, men har aldri vært så sliten som i dag.

Maria Romøren var derimot fornøyd med løpet sitt.

— I år løp jeg på tre timer og 20 minutter. Det er syv minutter bedre enn i fjor. Jeg har trent hele året, og løper en halvmaraton i uken, sier Romøren.

Skal løpe 73 kilometer

52 løpere har meldt seg på alle tre distanser. Når de kommer i mål, trolig mellom 17 og 17.30 lørdag, vil de ha tilbakelagt 73 kilometer! Osloby treffer to av dem rett etter at de hadde passert målstreken etter den første distansen (helmaraton).

— Jeg vil sprenge nye grenser. 63 kilometer er det lengste jeg har løpt hittil. I dag blir det 73 kilometer, sier Aud Stuhr.

Det blir en lang dag for Aud Stuhr og Geir Andersen som skal løpe 73 kilometer i dag.

Geir Andersen bor på Lørenskog, og jogger til jobben på Jessheim tre ganger i uken. Dette tilsvarer 30 kilometer hver vei.— Nå har jeg løpt helmaraton, og kjenner det i beina, men pusten er bra, sier Andersen.

— Er det ikke veldig tøft?

— Jo, det er både litt galskap og moro, smiler Andersen som løper videre for å rekke starten på halvmaraton.

Les også

  1. Oslo Maraton rammer trafikk og kollektivtransport i sentrum

  2. Fortsatt plass i løperfesten