Boligprisene har økt tre ganger så mye som leieprisene

Samtidig med at prisene på boligmarkedet eksploderte i Oslo fra 2014, har leieprisene stått mer i ro. – Vi har ikke mulighet å kjøpe det vi vil her, forteller samboerparet Ciarian O’Connor og Mia Simonsen.

Ciaran O'Connor (26) og Mia Simonsen (25) har valgt å leie leilighet på Carl Berners plass i Oslo. Skulle de kjøpt, ville de måttet bo i en veldig liten leilighet, mener de to.

– Det er ikke her jeg kommer til å bli boende. Jeg tror jeg vil flytte til der jeg kommer fra. Der får jeg mye mer for pengene. Skulle vi eid noe her, hadde det blitt veldig lite. Dessuten ønsker vi ikke å binde oss, sier Mia Simonsen (25).

Hun bor med kjæresten Ciaran O'Connor (26) ved Carl Berners plass i Oslo. Der leier de en toroms leilighet på 45 kvadratmeter til 11.000 i måneden. Skulle de kjøpt noe tilsvarende, måtte de trolig ha betalt i overkant av 3,5 millioner kroner. Hvis de låner 85 prosent av kjøpesummen, ville det netto gitt månedlige kostnader på ca. 3000 kroner mer. Til gjengjeld ville deler av pengene gått til dem selv, i form av nedbetaling av lån.

Les hele saken med abonnement