Oslo

Nytt storanlegg

Seksseters stolheis fra topp til bunn, bedre familieløyper og ny terrengpark. Slik vil de nye eierne av Grefsenkollen skisenter lokke til seg Oslos alpinister.

Peer Bakke mener beliggenheten til skibakkene i Grefsenkollen bare er slått av Narvik. - Her kan du stå på ski og se fjorden, sier han.
 • Forf>
 • Roald Ramsdal <forf>jan Tomas Espedal (foto) <

Skisenterdrift AS, som eier Kongsberg skisenter, har kjøpt opp Grefsenkollen skisenter og vil nå bli nesten like store som Tryvann.— Vi skal utvikle Grefsenkollen til å bli et skikkelig nærskisenter. Hvis det skal bli et anlegg mange vil dra til, må det løftes opp til den standarden folk forventer, sier daglig leder Peer Bakke i Kongsberg skisenter.

Ruster opp

Allerede denne sesongen lover han driftssikre skitrekk og åpningstider fra ni til ni. På litt lengre sikt vil han utvide flere av bakkene og bygge en ny heis.Planen er å få en seksseters ekspressheis fra parkeringsplassen på bunnen av Grefsenkleiva og helt til toppen, like ved restauranten, på Grefsenkollen. I dag må du ta to skitrekk for å komme opp, og for å komme til løypene ned mot Trollvann, så må du ta beina fatt det siste stykket mot toppen.- Med en seksseters stolheis, bør anlegget ha plass til rundt 150 000 dagsbesøk i året, mener Bakke.Tryvann har til sammenligning rundt 200 000 dagsbesøk i året.

Bedre familietilbud

Også bakkene vil han gi en opprustning. Han vil skaffe nytt snøkanonanlegg, utvide familieløypene og lage ny terrengpark. Drømmen er å bygge en halfpipe til OL i 2018 rett nedenfor restauranten på Grefsenkollen.Bakke understreker at planene må godkjennes av kommunen.Om sommeren ønsker Bakke terrengsyklistene velkommen til bakken. Og han ser også for seg at stolheisen skal kunne frakte akere til toppen av Grefsenkollen.

 1. Les også

  Flertall for bane til Tryvann

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Ekspert om at broen er knekt flere steder: – Virker litt underlig

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5