Oslo

Vinteren kom og pyntet Oslo. Og nå blir den noen dager

Noen steder kan snøen som falt i natt kan bli borte i løpet av dagen. Men den snøen som overlever onsdagen, den blir liggende en stund. Og den gjør skiløperne glade og byen vakker.

VIgelands statuer er pyntet med vinterhvitt. Foto: Tom Kolstad

 • Stein Erik Kirkebøen

Endelig kom vinteren tilbake. På morgenkvisten ble vi rammet av/velsignet med, stryk det som ikke passer, et skikkelig snøfall. For første gang siden begynnelsen av november holdt det ikke med piassavakosten, mange måtte i morges finne frem snøskuffa for å rydde vei til postkassa.

– Hvor mye snø som har kommet varierer, men på Bjørnholt i Nordmarka kom det 20 centimeter, sier statsmeteorolog Aurora Stenmark ved Meteorologisk institutt.

Se bildene fra vinterens Oslo-besøk

Falt snø blir liggende

Det store spørsmålet er hvor lenge den blir liggende.

– Det er så mye at den nok blir liggende inne i Marka, selv om det også der blir varmegrader i dag. Nærmere sjøen er det mer usikkert, for det blir mildere utover dagen. Fire-fem plussgrader er veldig sannsynlig mange steder, og da spøker det kanskje for snøen i lavlandet.

– Men så..?

Tosifret blått på lørdag

– Så blir det kaldere. Den snøen som overlever dagen i dag, den blir liggende en stund. Vi får noen dager med pent, klart vær. Det betyr relativt kalde netter og en sol som så langt utpå vinteren begynner å varme godt der den slipper til. Lørdag morgen ser det ut til å kunne bli tosifret antall kuldegrader mange steder i Oslo-området. Så blir det mildere igjen, men i Marka ser det ut til å holde seg under null hele neste uke

 • Lurer du på skiføret? Her kan du se hvilke skisteder som får mest snø.

Mer snø

– Mer snø?

– Det kommer inn en front sent på lørdag, og det ser faktisk ut til at det kan bli fire-fem centimeter natt til søndag, sier Stenmark.

Uti neste uke varsles det også nedbør. Men da er vi over i det som mer og mer ser ut til å bli normalsituasjonen: det varsles temperaturer ganske nær null. Og da er det ikke godt å si om nedbøren kommer ned i fast eller flytende form.

– Det ser ut til å bli en del nedbør, men det er så langt frem at det våger jeg ikke å si noe sikkert om hvor den kommer som snø og hvor det eventuelt blir regn, sier Stenmark.

Les mer om

 1. Snø
 2. Oslo

Flere artikler

 1. OSLO
  Publisert:

  Endelig: En strålende vinterhelg!

 2. OSLO
  Publisert:

  Det skal regne frem til lørdag. Men snøen blir liggende i Marka.

 3. OSLO
  Publisert:

  Nå blir det skiføre i Nordmarka

 4. OSLO
  Publisert:

  Nå er snøen her: Skiforeningen prepper løyper flere steder i dag

 5. OSLO
  Publisert:

  Kan komme 40 cm med snø: Kommunen tror ikke de vil klare å rydde veiene tirsdag morgen

 6. NORGE
  Publisert:

  Snødryss ikke langt fra Nordmarka i dag