Oslo

Tre garasjebranner i Oslo i helgen. Politiet ser ikke brannene i sammenheng.

I løpet av helgen har det brent i tre garasjer i Oslo. Politiet ser ikke brannene i sammenheng.

Seks timer etter at brannen startet søndag morgen jobbet brannfolk med etterslukking på Haugerud.
  • Wasim Riaz
    Journalist
  • NTB

Søndag morgen begynte det å brenne i 18 garasjeplasser på Haugerud øst i Oslo. Eieren av en Audi A7 er en av åtte bileiere som sitter igjen med et vrak.

– Jeg bor et par blokker unna og fikk ikke med meg at det var brann her. Ved 11-tiden leste jeg om brannen på Facebook. Jeg tok på meg buksa og løp ned. Jeg fikk sjokk da jeg så skadene, sier bileieren som ikke ønsker å stå frem med navn i avisen.

Han peker på en utbrent Audi A7, en bil i en prisklasse over 800.000 kroner, som står i en av garasjeplassene som brant ned ved 06.30-tiden søndag.

Før brannen på Haguerud søndag morgen brant det lørdag morgen i en garasjerekke i Ammerudhelling på Grorud, og lørdag kveld brant fem garasjer på Mortensrud.

«Det er derfor man har garasje: For å føle seg trygg»

Bilen kjøpte han for halvannet år siden. Nå er den ikke til å kjenne igjen.

– Det er derfor man har garasje: For å føle seg trygg. Jeg er avhengig av bilen både med tanke på jobb og familien. Kona mi er høygravid, sier mannen.

Søndag morgen begynte det å brenne i denne garasjerekken med 18 garasjeplasser i Haugerudveien. Dette er den tredje garasjebrannen i Oslo det siste døgnet.

Han har allerede meldt inn brannen til forsikringsselskapet og venter på svar derfra.

Ser ikke garasjebranner i sammenheng

– Vi ser ikke noe sammenheng i brannene, og har ingen opplysninger om det, sier seksjonsleder Rune Skjold for økonomi og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Han sier samtidig at politiet allikevel etterforsker saken. Politiet jobber blant annet med å gjennomgå videomateriale fra stedene og snakker med vitner.

Tidligere søndag sa operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt at garasjebrannene må ses i sammenheng:

– Vi vet ikke hva som er brannårsaken, men dette må ses i sammenheng med de andre garasjebrannene i Oslo denne helgen, sa Lie og sikter til garasjebranner på Mortensrud og Ammerud lørdag.

Brannen på Haugerud var søndag morgen synlig fra flere steder i Groruddalen.

Beboerne på Haugerud våknet søndag morgen til røyklukt og lyden av flere eksplosjoner fra bildekk og bensintanker etter at det begynte å brenne kraftig i flere garasjeplasser i Haugerudveien i Groruddalen ved 06.20-tiden søndag.

– Det brenner i en garasjerekke med 18 garasjeplasser. Nå er brannvesenet i ferd med å slukke brannen, sa Lie ved 07.15-tiden.

Reddet bilen i siste liten

En barnefamilie står også utenfor den nedbrente garasjerekken og ser på skadene. Bilen deres står rett utenfor garasjerekken.

– Vi våknet av flere smell på morgenen. Da vi så ut av vinduet, sto flammene langt over garasjen. Mannen min ringte brannvesenet. Vi fikk flyttet bilen vår, men ser at den er røykskadet, sier moren i familien.

Flere beboere som har parkeringsplass rett utenfor garasjeanlegget som brant ned, klarte å redde sine biler. Bilene som sto i anlegget, ble derimot totalskadet.

– Det var også mange andre som løp ut for å flytte sine biler som sto utenfor garasjene, sier moren.

Flere fra nabolaget forteller Aftenposten at det også har vært branner i andre garasjerekker i nabolaget tidligere.

Åtte biler totalskadet

Ved 07.30-tiden opplyste Brann- og redningsetaten om at brannen var slukket. Brannfolkene drev da med etterslukking. På det meste var det åtte brannbiler og 20 brannfolk som jobbet med å slukke brannen.

18 garasjeplasser og åtte biler er totalskadet i brannen. Brannvesenet driver med etterslukking søndag morgen.

I en av garasjeplassene sto det en motorsykkel. Den er også totalskadet. Det samme er flere sykler som sto i garasjeplassene.

Krimteknikere skal sikre spor

Politifolkene som rykket ut på brannen søndag morgen, har snakket med flere vitner på stedet.

Politiets krimteknikere dro søndag ut til de tre brannstedene for å sikre spor.

– Vi har krimteknikere som er på vei ut for å undersøke alle de tre brannstedene, sa Øyvind Myhr, leder av krimvakta i Oslo politidistrikt litt før klokken 11 søndag.

Søndag formiddag startet jobben med å fjerne de brannskadede bilvrakene.

Han sa at politiet foreløpig ikke har noen holdepunkter for å si at det er noe sammenheng mellom de tre brannene.

– Vi har ikke noe konkret som sier at det er sammenheng. Det er likevel påfallende at det skal brenne på tre steder i løpet av ett døgn, konstaterte Myhr.

Også i Lund i Sverige er rammet av flere bilbranner de siste dagene. Der var det brann i et garasjeanlegg med 20 plasser i natt.

Les mer om

  1. Brann