Styrtregn ga oversvømmelser i Oslo: – Folk ringer oss hele tiden

Oslo brann- og redningsetat opplyser at de har mottatt et hundretall henvendelser om vann i kjellere etter gårsdagens styrtregn.

Regnværet førte til mye vann i veibanen ved Aker brygge onsdag kveld.

– Vi har mottok mellom 90–100 henvendelser om vanninntrengning i kjellere på privatboliger onsdag kveld, men ellers har natten vært relativt rolig, sier vaktkommandør Arvid Nordstrand i Oslo brann- og redningsetat til Aftenposten torsdag morgen.

Styrtregnet i Oslo onsdag kveld vedvarte i flere timer, og politiet gikk blant annet ut og advarte om mye vann på veinettet. Flere veistrekninger hadde begrenset fremkommelig og enkelte strekninger måtte stenges.

Torsdag morgen er riksvei 163 ved Lørenskog stasjon strengt etter gårsdagens kraftige uvær, melder Veitrafikksentralen på Twitter. Klokken 10 skrev de at veien fremdeles er stengt og vil være det en stund, fordi det fremdeles er mye vann i undergangen.

– Fryktelig travel kveld

Onsdag kveld måtte også E6 ved Abildsøkrysset stenges, da vannmengdene var så store at veien ikke var fremkommelig. Veien er nå gjenåpnet for trafikk, meldte Veitrafikksentralen Twitter klokken i natt klokken 02:05.

Også i Munkedamsveien ved Aker brygge har hatt trafikale problemer på grunn av regnet.

– Det er en fryktelig travel kveld, det er nesten sånn at jeg ikke har tid til å prate med deg heller. Folk ringer oss hele tiden, og da handler det om vanninntrengning i kjellere, sa vaktkommandør Nordstrand til Aftenposten onsdag kveld.

Les også

Nesten 1000 vannskader meldt inn etter styrtregn i Fredrikstad-området

Pumpet vann ut av kjellere

Han understrekte at det ikke var fare for liv, men at de ikke kan rykke ut til alle. Det er i første rekke Oslo øst som merket mest av det kraftige regnværet som har preget hovedstaden onsdag kveld.

– Derfor oppfordrer vi folk til å ta kontakt med sitt forsikringsselskap, så sender de ut sine folk.

– Har dere kalt ut ekstra mannskaper?

– Nei, men vi har alle tilgjengelige ressurser ute. Så vi jobber med saken. Og da går det i første rekke på å pumpe vann ut av kjellere, sier han.

Det var ventet opp mot 40 millimeter nedbør i løpet av seks timer onsdag ettermiddag og kveld. Meteorologisk institutt sendte ut gult farevarsel og advarer om stengte veier og lokale oversvømmelser i tettbygde områder på Østlandet.

Saken oppdateres.