Oslo

Men hva med Tøyen, da?

Hvis Munch-museet flytter til Bjørvika, åpner det seg uante muligheter for politikere som tør å tenke litt ut av boksen, mener Bypanelet.
  • Osloby
  1. desember avgjør bystyret Munch-museets skjebne. Hvis Munch ender opp i nytt museum i Bjørvika, hva bør Tøyen få som plaster på såret?

Hver onsdag sier Aftens bypanel sin mening om aktuelle Oslo-spørsmål. Har du et spørsmål du ønsker at panelet skal svare på, eller en kommentar til det de sier? Send e-post til bedreby@aftenposten.no

Les også:

Les også

  1. Høyre og Venstre åpner for andre Munch-løsninger

  2. Dramatisk å stenge museet


En fet idé!

**Ulrik Imtiaz Rolfsen

Østkanten mangler et monumentalt parkområde. Tøyen har potensial til å bli dette.**

Ola Narr, området rundt Tøyenbadet, Kampenparken og Botanisk Hage ligger egentlig i umiddelbar nærhet til hverandre, bare adskilt av Finnmarkgata og Økernveien. Om man klarte å stenge disse veiene (ev legge dem i tunnel) ville det sammenlagte parkområdet bli et betydelig anlegg, nesten sammenlignbart med Vigelandsparken. Det ville vært flott, "enkelt å gjøre" og visjonært.

Dette kunne selvfølgelig også gjøres selv om Munch-museet ble lagt til Tøyen. Tenk så fett!

Ulrik Imtiaz Rolfsen er forfatter og regissør. Twitter: @ulrikimtiaz

Tøyenbadet kan bli byens stolthet

Mads Wam Schneider

Det er ingen krise om Tøyen mister Munch-museet. Området har også en sterk identitet gjennom byens største svømmehall, Tøyenbadet. Nå er ikke Tøyenbadet all verden å være stolt av i dag, selv ikke etter oppussingen. Derfor bør vi vurdere å rive badet og bygge et helt nytt. Inviter verdens fremste arkitekter til å tegne verdens mest moderne badeanlegg. Trondheim har Pirbadet, mens Drammen har foreløpig det største i landet, Drammensbadet. Det er ingen grunn til at ikke Oslo skal være enda større og bedre. Tøyenbadet kan bli østkantens perle – byens stolthet!

Mads Wam Schneider er skribent og trikkefører. Twitter: @madsws

Skole, cricketbane, kulturhus?

Margrethe Geelmuyden

Hvor triste blir egentlig beboerne på Tøyen hvis Munch-museet forsvinner? Er det de som bruker Munch-museet? Og er det sånn at enhver forandring må inneholde en hestehandel? Når man bygger ned grøntarealer sier nasjonale retningslinjer at arealene må erstattes, men ingenting sier at man må erstatte tapet av et museum. Likevel, den ledige plassen, hvis Munch flytter ut, kan brukes til å oppgradere nærmiljøet. En super skole, en idrettsplass med aktiviteter dag og kveld, cricketbane? Kulturhus med forsamlingslokaler? Det er sikkert mye som kan gjøre Tøyen til et bedre sted å bo. Hva som trengs vet vel først og fremst de som bor der.

Uansett er det på tide å reparere bassengene på Tøyenbadet, sånn at de kan brukes. Og svømmehaller trenger hele byen.

Margrethe Geelmuyden er skribent og forfatter. E-post: margrethe.geelmuyden @gmail.com

Mini-litteraturhus for barn og unge

Hannah Wozene Kvam

Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne. Tøyen er en rik bydel. Med rik mener jeg alle de forskjellige menneskene som bor her. Akkurat nå er det ingen som tar ansvar. Planene for Tøyen skjer bare ikke, og jeg har hørt rykter om at Entra Eiendom, som sitter på mye av byggene på senteret, har trukket seg fra Tøyens nyoppvåkning.

Jeg syns det som nå huser Munch burde gjøres om til et moderne aktivitetssenter for barn og unge med et eget bibliotek. Det på Tøyen senter er altfor lite i forhold til alle de som bruker det, og nei, de som bruker det nå kommer ikke til å dra til Bjørvika. Et litteraturhus i miniatyr for barn og unge hadde jeg likt.

Hannah Wozene Kvam er skribent og medlem i gruppen Queendom. E-post: hannahkvam@gmail.com