Oslo

17-åring på arbeidsuke jobbet på bratt tak uten sikring

Politiet har stanset arbeidet på en byggeplass i Fayes gate.

Taket er bratt og tilsynelatende glatt. Foto: Hans O. Torgersen

  • Charlotte Karlsen

Det var ved denne bygården i Oslo at en forbipasserende meldte fra om brudd på krav om sikring av arbeid på tak. Foto: Hans O. Torgersen

En forbipasserende reagerte på manglende sikring av en ung gutt på et tak i Fayes gate og meldte fra til politiet.

– Vi sendte en patrulje og vurderte den manglende sikringen som graverende. Arbeidet ble stoppet umiddelbart, forteller operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo-politiet.

Det viste seg at 17-åringen er elev på en videregående skole, og var på utplassering hos firmaet som driver utbedring av et råttent tak i Fayes gate.

– Det er et treetasjes hus med spisse tak, og sikring manglet. Det var også andre forhold som må utbedres, sier Jøkling, som ikke utelukker at det også er glatt på taket med tanke på været i hovedstaden.

– Hvilke andre forhold er det som må utbedres?

– Fysiske sikringer ved stillas i tillegg til sikringer som kreves når personer beveger seg på tak.

Politiet lar arbeidsgiver fortsette arbeidet så snart de har på plass påkrevd sikkerhetsutstyr.

– Vi har varslet Arbeidstilsynet, som må vurdere å følge med denne arbeidsgiveren, sier operasjonsleder.

Osloby har snakket med byggefirmaet som er ansvarlig for arbeidene. Daglig leder sier at det er satt opp stillas, men at det er for store glipp mellom rekkverkssøylene.

— Firmaet som har satt opp stillas holder nå på med å tette rekkverket med finérplater. Dette er en beklagelig glipp. Vi har nå stanset arbeidene og vil gå igjennom våre rutiner. Dette skal selvfølgelig ikke skje, sier daglig leder.