Mann i 30-årene funnet bevisstløs med kritiske skader ved Youngstorget

Vitner skal ha sett tre-fire personer i slåsskamp. Ingen er pågrepet i saken.

Et område på rundt 20 kvadratmeter var sperret av utenfor Folkets Hus søndag morgen.

– Han er kritisk skadet og ligger i koma. Det er uvisst om han vil overleve. Vi kommer ikke til å kunne snakke med ham på minst fjorten dager, sier kriminalleder Astrid Hasselgård ved Oslo politidistrikt til NTB i 14-tiden søndag.

Vitneopplysninger tyder på at mannen ble slått, opplyser Hasselgård til NTB.

– Vi jobber med å få dette bekreftet og vil ikke på det nåværende tidspunkt si om det er tilfelle eller ikke fordi vi ikke vet det. Nå sitter vi med mange opplysninger og vi etterforsker bredt, forklarer Hasselgård og legger til at det ikke er gjort noen pågripelser i saken.

Aftenposten var i 18-tiden søndag i kontakt med krimleder i Oslo politidistrikt, Anders Johnsrud. Han sier til at ingen ennå er pågrepet i saken.

– Vi avhører vitner og søker etter videoer i området. Mannen som er skadet ligger ennå på sykehuset, sier Johnsrud.

Fant personen tilfeldig

Politiet meldte om det var en av deres egne patruljer som tilfeldigvis fant personen liggende bevisstløs på bakken. En ambulanse kom også til stedet.

Personen ble fraktet til sykehus.

Ingen er så langt mistenkt i saken.

– Vitner politiet har pratet med beskriver at det har vært et slagsmål. Fornærmede har hodeskader, skrev politiet i en oppdatering klokken 6.17.

Til Dagbladet sier operasjonsleder Kim Vindsland at vitnene har forklart at det skal ha vært tre-fire personer som slåss.

– Disse personene ble sett løpende fra stedet, uklart i hvilken retning. Muligens gikk de inn i en taxi, sier operasjonsleder Vindsland til Aftenposten.

Den skadede er en mann i slutten av 30-årene, opplyser Astrid Hasselgård, leder for kriminalvakten til Aftenposten i 9.20-tiden.

Politiet gjennomførte søndag morgen vitneavhør og åstedsundersøkelser på stedet.

Et område på rundt 20 kvadratmeter var sperret av utenfor Folkets Hus søndag morgen.

Politiet har foretatt åstedsundersøkelser og jobber med å avhøre vitner. De undersøker også om det finnes videoopptak av hendelsen.