Pågripelse og ny siktelse i Prinsdal-drapet

En mistenkt nummer to er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på 21 år gamle Halil Kara i Prinsdal i Oslo fredag kveld. Den første mannen som ble siktet er ennå ikke pågrepet.

  • Hans O. Torgersen
    Hans O. Torgersen

Det melder Oslo-politiet sent onsdag kveld. Etter det Aftenposten vet er den pågrepne en 18 år gammel mann.

«Det er nå siktet ytterligere en person for drap eller medvirkning til drap. Den siktede er en ung mann hjemmehørende i Oslo, han ble pågrepet av politiet i kveld», skriver politiet i en pressemelding.

– Det er ikke mye vi kan si nå. Vi har siktet ytterligere en person for drap eller medvirkning til drap. Det er en ung mann som ble pågrepet i Oslo nå i kveld, sier politiinspektør Grete Lien Metlid til Aftenposten.

Han som ble pågrepet er ikke den unge mannen som tidligere er siktet og etterlyst i saken.

Ukjent for politiet

– Han er fortsatt siktet og vi jobber med å komme i kontakt med ham eller å pågripe ham, sier Metlid.

– Hva kan du fortelle om den pågrepne?

– Det er en ung mann som vi ikke kjenner fra før. Noe mer går vi ikke ut med nå.

Drapet på Halil Kara fant sted ved et gatekjøkken i Prinsdal i bydel Søndre Nordstrand natt til lørdag.

Politiet fikk melding om hendelsen like før midnatt. Da de første patruljene kom til åstedet fant de 21-åringen skutt og en venn av ham med stikkskader. Kameratgjengen på fire hadde spist på gatekjøkkenet og var på parkeringsplassen da drapet fant sted.

Politiet har tidligere opplyst at gjerningspersonen hadde ansiktet tildekket.

Uforstående

Den pågrepne sitter i arresten på politihuset i Oslo. Han vil ikke bli avhørt før tidligst torsdag. Advokat John Christian Elden er oppnevnt som forsvarer.

– Han stiller seg uforstående til pågripelsen, og ser frem til å forklare seg i morgen, sier Elden i en melding til Aftenposten sent onsdag kveld.