Oslo

Én av Norges mest trafikkerte veier delvis stengt til tirsdag etter ras

Deler av E18 ved Holmen i Asker er stengt etter et ras i natt. Det betyr redusert fremkommelighet til tirsdag ettermiddag.

Raset gikk mellom Bellevue og Holmen.
  • Wasim Riaz
    Wasim Riaz
    Journalist

E18 i retning Drammen er delvis stengt etter raset som politiet meldte om ved 02.30-tiden natt til mandag. Mandag formiddag ble stedet vurdert av geologer.

– Høyre felt forblir stengt ut dagen. Klokken 20 stenges også det midterste feltet. Dette skjer i forbindelse med sikring av stedet, sier Christofa Key-Nilsen, trafikkoperatør på Vegtrafikksentralen i Statens vegvesen region øst.

Det har rast ut 5–8 kubikkmeter med masse rett før avkjøringen til Holmen på E18, ikke så langt fra Ikea på Billingstad. Ingen ble skadet i raset.

I natt og i morgentimene var to av tre kjørefelt stengt på stedet. I løpet av formiddagen ble det ene feltet gjenåpnet. Nå viser det seg at det siste feltet tidligst kan gjenåpnes tirsdag.

Det betyr at bilister og andre kjørende i retning vestover må belage seg på ekstra lange køer mandag ettermiddag.

– Nå blir det to kjørefelt istedenfor tre. Da må folk belage seg på mer kø. Folk må kanskje tenke alternative ruter, sier Key-Nilsen.

Jobben med å sikre rasstedet vil pågå utover kvelden og fortsette klokken 10 tirsdag. Key-Nilsen regner med at alle de tre feltene vil være åpne tidlig tirsdag ettermiddag.

Les mer om

  1. E18
  2. Ras
  3. Trafikk
  4. Statens vegvesen