Oslo

Rullestolbruker satt igjen i brennende blokk

Faren hans så nyheten om brannen på TV og ringte fra Sørlandet.

Sone Havnås (29) har bodd i blokken i åtte år da det begynte å brenne. - Og det har aldri vært noe tull på de årene, før dette skjedde, forteller han.
  • Kjersti Nipen
    Kjersti Nipen
    Journalist

Da TV-reporterne sto utenfor og rapportere fra brannen på Grønland, så Sone Havnås' far nyheten på TV.

— Han ringte fra Sørlandet og sa at det brant hos meg. Jeg visste ingen ting, så det var slik jeg fikk vite om brannen. Jeg synes det er rart ingen sa fra til meg. Men da kjente jeg det luktet litt brent. Heldigvis bor jeg så langt ned som i fjerde etasje, forteller Havnå (29), som var alene i leiligheten.

Les også

Se bilder fra brannen

Kom seg ut

Politiet opplyser at de har varslet brann med megafon i bygget. Brannvesenet skal nå ha kontroll på brannen, som startet på taket. Hele toppetasjen i 12. etasje, som bestod av takterrasser og boder, er brent ned.

Havnå var hjemme hos seg selv og slappet av da brannen startet. Kort tid etter telefonen fra faren som varslet ham, ringte også søsteren.

— Jeg ba ham ta på seg jakken og komme seg ut, forteller søsteren, som bor like ved på Tøyen og har kommet til brannstedet.

— Heldigvis virket heisen, sier Havnå.

Redd for brann

— Jeg har brukt rullestol hele livet, og tanken på å sitte fast i en brann har alltid gnagd meg. Det var ikke slik lørdagskvelden skulle bli, sier 29-åringen.

Les også

Loftsetasje helt nedbrent i Oslo sentrum

Beboerne i blokken får tilbud om å varme seg på Hotell Plaza inntil de kan returnere til sine leiligheter.

— Jeg håper jeg kommer hjem igjen i løpet av natten, sier Havnå.