Populær gangbro til Sørenga forsvant i sjøen

Bymiljøetaten vet foreløpig ikke hvor lang tid det vil ta før problemet løses.

Her går det vanligvis en bro over vannet. Nå er den borte, og de som skal mellom Sørenga og Sukkerbiten må ta en lang omvei rundt Bjørvika.

Pressekontakt Monica T. Olsen i Bymiljøetaten forteller at Bymiljøetaten i formiddag har vært nede ved gangbroen på Sørenga for å sjekke om det var mulig å slepe den på plass. I går ble det oppdaget at broen har endret plassering på Sørenga-siden. Dette har skjedd uten at etaten hadde kjennskap til det.

Operasjonen endte med at landgangen forsvant ned i vannet på Sørengasiden.

– Den var helt løs, slik som fryktet, forteller Olsen.

Vektere passer på

Bymiljøetaten har nå satt opp byggegjerder for å hindre folk fra å hoppe fra bryggekanten. De vet ikke hvor i vannet materialet fra broen befinner seg, og vet foreløpig ikke hvor lang tid det vil ta før de løser problemet.

– Enn så lenge har vi to vektere på stedet. De skal passe på at ingen hopper fra bryggen, sier Olsen.
Bymiljøetaten har en løpende vurdering på hvor lenge vekterne blir stående.
Flytebroen ble bygget av Bjørvika Utvikling i forbindelse med utviklingen av Sørenga for et par år siden.

Olsen opplyser at det er første gang broen flyttes uten at Bymiljøetaten er informert.

Hendelsen har ført til at broen endte opp på feil plass, to meter lenger inn mot Sukkerbiten enn slik den egentlig skulle stå. Feilplasseringen skapte utfordringer og gjorde broen utrygg – og det var dette som utløste Bymiljøetatens behov for befaring torsdag formiddag.

Byggherren: – Broen har kommet ut av posisjon ved et uhell

Det viser seg at det er Kultur- og idrettsbygg i Oslo som er ansvarlig for problemene med flytebroen. Kommunikasjonssjef Kristine Langfjord forklarer at broen kom ut av posisjon i forbindelse med pælearbeider inne i viken. Kultur- og idrettsbygg er byggherre for Kulturbyggene i Bjørvika.

Kommunikasjonssjef Kristine Langfjord ved Kultur- og idrettsbygg i Oslo forklarer at gangbroen kom ut av posisjon i forbindelse med pælearbeider inne i viken.

Langfjord sier at pælelekteren ved et uhell skal ha kommet bort i et feste på broen. Dette førte til at broen ble stengt for ferdsel.

– Vi har engasjert dykkere og kranbåt for å inspisere skadene og utføre utbedring. Dette arbeidet starter på mandag, sier Langfjord.

Hun opplyser at broen åpnes så snart det er mulig. Hvor raskt dette kan skje vil være avhengig av skadeomfanget.

– Vi beklager ulempene dette har medført for publikum, sier hun.

– Respekten for skilting og sperringer er variabel, sier oppdragsleder Christer Martinsen i politiet. Her bryter folk seg gjennom sperringene på broen tidligere i uken – før deler av broen falt i sjøen.
Les også

Erling Dokk Holm: Sukkerbiten, stakkars liten

Brøt seg gjennom sperringene

Broen ble stengt allerede onsdag kveld.

Sørenga er en populær badeplass både for turister og Oslofolk. Selv onsdag kveld, med middelmådig sommervær, ble det observert mennesker som brøt seg gjennom sperringene på broen.

– Det er mye folk ute og går, og respekten for skilting og sperringer er variabel, sa oppdragsleder Christer Martinsen i Oslopolitiet onsdag kveld.

Han opplyste om at politiet var på stedet for å undersøke saken.