Oslo

Flere ran på T-banen mot unge i Oslo søndag kveld

Politiets operasjonssentral melder på Twitter om flere ran og ransforsøk mot ungdom på T-banen mellom Smestad og Majorstuen søndag kveld.

  • Camilla Heiervang

Operasjonsleder Vidar Pedersen forteller til Aftenposten at politiet har mottatt meldinger om fire ran og ransforsøk. To av disse er meldt inn fra fornærmede, mens de andre to er meldt til politiet av vitner.

– Det gjelder et ran eller ransforsøk på Majorstuen som skal ha skjedd ved 17:30-tiden, samt et ransforsøk på Smestad rundt kl. 20:! 5, sier Pedersen.

Politiet har også fått melding om et ran på T-banen ved Vinderen stasjon. Fornærmede ble fratatt airpods og noen merkeklær i 19:40-tiden. Rundt 20:30 skal det ha vært et nytt ransforsøk i samme område, men denne personen klarte å løpe unna og gjemme seg for ranerne.

– Særlig én person skiller seg ut i vitnebeskrivelsene. Det skal være en mann som er mørk i huden, om lag 1,95 meter høy, og kledt i mørke klær, sier Pedersen.

Han oppfordrer fornærmede til å ta kontakt med politiet.

– Vi prioriterer dette høyt. I verste fall kan det bety at flere har vært utsatt for dette uten at politiet er blitt informert, sier Pedersen.

Ved 23-tiden søndag kveld forteller Pedersen at det fortsatt pågår søk etter mistenkte.

– Er det lettere eller vanskeligere å gjøre søk nå når færre er ute?

– Det kan slå litt begge veier. Det er færre mulige vitner. Samtidig legger man mer merke til dem som faktisk er ute, sier Pedersen.

Politiet henstiller fornærmede til å ta kontakt så raskt som mulig.

Les mer om

  1. Oslo
  2. Politiet