Oslo

Stem på Årets osloborger

Seks kandidater er nominert. Leserne avgjør hvem som vinner.

Frid Ingulstad, Solveig Ude, Runar Skjerven Eggesvik, Karianne Hjallen, Frode Woldsund og Fatema Al-Musawi er nominert som Årets Osloborger
  • May Synnøve Rogne
    May Synnøve Rogne
    Film- og TV-anmelder
  • Oppdatert for nye lesere: Her kan du stemme på Årets osloborger 2019

For 13. året på rad skal Aftenposten kåre Årets osloborger sammen med leserne. Seks kandidater er nominert.

Listen er lang over personer som tidligere er blitt kåret til Årets osloborger, blant dem Wenche Foss, Gunnar Sønsteby, Fabian Stang og Frode Kyvåg.

NB! AVSTEMNINGEN ER NÅ AVSLUTTET! VINNEREN OFFENTLIGGJØRES SNART.

Slik kåres Årets osloborger

Vi inviterte Oslos borgere til å komme med sine kandidater. Videre har en intern jury plukket ut seks finalister.

Leserne får avgjøre hvem som vinner gjennom en avstemning. Ifølge prisens kriterier letes det «etter en ildsjel som har beveget seg utenfor eventuelle stillingsinstrukser. En person som bruker tid og krefter på å gjøre hverdagen litt bedre for sine medmennesker. En som har gjort Oslo enda litt bedre å leve i.»

Aftenpostens fungerende kulturredaktør Erik Tornes sier:

– Dette er seks personer som har gjort Oslo enda bedre. De har inspirert, utfordret, engasjert og stilt opp for sine medborgere, sier han.

Aftenposten har intervjuet alle kandidatene. De finner du i boksen under.

NB! AVSTEMNINGEN ER NÅ AVSLUTTET! VINNEREN OFFENTLIGGJØRES SNART.

Dette var årets kandidater:

Frode Woldsund: Nominert for sin innsats for rusavhengige og vanskeligstilte i Oslo. Startet som 18-åring i 1982 på Fyrlyset, et dagsenter for rusavhengige. Han har siden arbeidet innenfor Frelsesarmeens rusomsorg både som medarbeider og leder.

Solveig Ude: Helsesøster gjennom 34 år. Nominert for sitt utrettelige arbeid for å forebygge og avdekke vold mot barn. Hun var inntil nylig ansatt ved Alna helsestasjon.

Frid Ingulstad: Forfatter. Gjennom sine bøker, byvandringer og foredrag har hun spredd engasjement og glede om Oslo og Oslos historie. Siden 2005 har hun vært en leservinner med serien om Sønnavind, som handler om  livet i de tidligere arbeiderstrøkene langs Akerselva.

Runar Skjerven Eggesvik: Nominert for innsatsen i Oslos kultur- og uteliv. Mannen bak Kulturhuset. Han har vært engasjert i en rekke utesteder og festivaler, og har engasjert seg i alt fra byutvikling til integrering.

Fatema Al-Musawi: En aktiv samfunnsdebattant. Hun har blant annet tatt til orde for homofil vigsel i moskeer, forsvart bruk av burkini i skolen og oppfordret imamer til å snakke om voldtekt.

Karianne Hjallen: Initiativtaker og pådriver for en ny idrettsklubb på Tøyen. Den gikk fra null til over tusen medlemmer på ett år. I dag tilbyr den aktiviteter som fotball, basketball, capoeira, sjakk, dans, zumba, yoga, sykling, cricket, spensttrening og strikking.

NB! AVSTEMNINGEN ER NÅ AVSLUTTET! VINNEREN OFFENTLIGGJØRES SNART.

Les mer om

  1. Årets osloborger 2016
  2. Oslo