Oslo

Sporveien: Ikke ta med hest på T-banen

Hesten Juniblest gikk ned til Stortinget stasjon, spiste litt høy på perrongen og gikk på banen, for å demonstrere at hest ikke er best på banen.

  • Kjersti Flugstad Eriksen

Bare et par ganger underveis måtte han på toalettet. Da var hestepasser Melda Zeybek og hesteeier Nora Krågebakk fra Sørkedalen klare med kost og feiebrett.

De låner bort filmstjernen til studenter fra Westerdals. Hesten er vant til å opptre, og har vært med i en rekke TV-produksjoner tidligere.

Kler du på kjæledyret ditt?

Les også

Også kjæledyr kan få frostskader i vinterkulden

Er det lov å ta med en hest på banen?

Materiellsjef i Sporveien Geir Røer forklarer at det er snakk om en holdningskampanje for publikum på T-banen, der hesten har en ledende rolle.

Klar til avgang.

— Er det lov å ta med en hest på T-banen?

— Det er vel ikke lov, og det er vel ikke ulovlig heller. Man kan spørre om det er lov å ha med et juletre på T-banen.

- Ja, er det lov?

— Juletrær er store. Vi har hatt noen som har tatt T-banen med juletrær i det siste. Det tar plass fra andre reisende. Og om du har med deg en stor hund, er det nesten ikke noe bedre enn en hest. Filmen appellerer til sunn fornuft hos de reisende, sier Røer.

Les også: Her er jakkemerket som skal få folk til å reise seg for gravide.

Slipper å galoppere for å rekke banen.

Denne gangen var det en bane bare til filminnspilling. Foreløpig er filmen til internt bruk. Den skal være ferdig om noen uker. **Mer om dyr på T-banen:

Les også

Fra 2016 av får hunder reise gratis på trikk, buss og bane

.**

Hest med egen Facebook-side

Juniblest har egen Facebook-side, der han er beskrevet på følgende måte: Juniblest lever etter ordene "en god soldat hviler når han kan" og takler derfor lange dager med mye venting helt problemfritt.

Mer lesestoff for deg som er interessert i tøffe dyr, kosete dyr eller ville dyr: