Mener trebarnsmor ble drept av ektemannen da hun kom av flybussen

Kvinnen som tirsdag ble drept på Trosterud i Oslo, kom rett fra Russland og hadde akkurat gått av flybussen da hun ble drept, ifølge politiet.

Dette bildet er tatt i det den antatte gjerningsmannen blir pågrepet av politiet.

Det var en 35 år gammel kvinne fra Russland som tirsdag ble drept av sin 41 år gamle ektemann like ved en bussholdeplass på Trosterud. Det opplyser politiet i Oslo. Den drapssiktede ektemannen er norsk statsborger, men er opprinnelig fra Afghanistan.

Kvinnen hadde vært på reise til hjemlandet Russland og hadde kommet med fly til Gardermoen samme dag. Deretter tok hun flybussen inn mot Oslo og gikk av på bussholdeplassen ved Trosterud, som ligger like ved E6 ved innkjøringen inn mot Oslo.

Flere vitner så drapet

Flere øyenvitner har opplyst til politiet at kvinnen akkurat hadde gått av flybussen da hun ble angrepet av sin ektemann med kniv.

– Vi har øyenvitner som har sett hele hendelsen og vi har andre vitner som har sett deler av hendelsen. Det er derfor ikke tvil om at ektemannen har vært involvert i det vi etterforsker som et drap, sier Grete Lien Metlid, leder for seksjon for vold- og seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt.

- Vi har avhørt øyenvitner som så drapet, opplyser Grete Lien Metlid, leder for seksjon for vold- og seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt.

Politiet kjenner ikke motivet for drapet

Hun kan ikke si mer om hvordan det hadde seg at ektemannen ventet på henne da hun kom med flybussen og om han hadde med seg kniven med den hensikt å drepe henne. Politiet kjenner heller ikke til bakgrunnen for drapet. Kniven som ble brukt under drapet er blitt funnet.

– I den videre etterforskningen kommer vi til å etterforske hvordan ekteskapet har vært og om det har vært noen konflikter, sier Metlid. Politiet vil også avhøre familie i både Norge og i Russland med tanke på å avdekke hva som kan ha vært motivet for drapet.

Første avhør av siktede ble kort

Politiet avhørte mannen onsdag, men avhøret ble kort.

– Han har forklart seg noe om hendelsen, men det har vært begrenset hva han har kunnet si, sier Metlid.

– Han har ikke tatt stilling til om hvorvidt han erkjenner straffskyld etter siktelsen. Motivet har heller ikke vært noe stort tema i dag.

Det korte avhøret foregikk mens mannens forsvarer, advokat Bjørn Rudjord, var til stede, ifølge politiet. Aftenposten har så langt ikke lyktes med å få en kommentar fra Rudjord.

Siktede fremstilles for fengsling

Kvinnen som ble drept og den drapssiktede ektemannen hadde tre barn sammen. Barna var i parets hjem da drapet skjedde. De hadde ikke vært med kvinnen til Russland. Ekteparet har vært gift i flere år og har også vært bosatt i Norge i flere år.

Det er ikke avklart når den siktede skal avhøres igjen. Torsdag blir han fremstilt for varetektsfengsling. Han skal også til en prejudisiell undersøkelse hos en lege.