Disse kan bli Årets osloborger 2018

Noen osloborgere har gjort en ekstra innsats for byen sin det siste året.

  • Kulturredaksjonen
  • Avstemningen er avsluttet.

Alle kandidatene til Årets osloborger er nå presentert i en stor intervjuserie. Du kan fortsatt stemme på din favoritt nederst i saken.

I begynnelsen av desember startet Aftenposten jakten på menneskene som fortjener en utmerkelse for sin innsats for Oslo i 2018.

Årets osloborger skal være «en ildsjel som har beveget seg utenfor eventuelle stillingsinstrukser. En person som bruker tid og krefter på å gjøre hverdagen litt bedre for sine medmennesker. En som har gjort Oslo enda litt bedre å leve i.»

Aftenpostens lesere har sendt inn en rekke forslag til hvem de mener fortjener prisen. De som nå er nominert, er blitt pekt på av leserne, i tillegg til at de er blitt vurdert av Aftenpostens egen jury.


No. 4

No. 4 består av Emilie Christensen på vokal, Ingeborg Marie Mohn på keyboards, gitar og vokal og Julia Witek på bass.

I 2018 tok Oslo-trioen som består av Emilie Christensen, Ingeborg Marie Mohn og Julia Witek, steget over til Øyafestivalens hovedscene og med det rett inn i oslofolkets hjerter.

Året ble avsluttet med ikke mindre enn seks utsolgte konserter på Parkteatret i løpet av fem dager, samt en aldri så liten julehit i «Vi blir hjemme». Med No. 4 er det ingen grunn til å bekymre seg for arven etter DeLillos. De synger varmt om byen vår.

Les også

No 4. er nominert til Årets osloborger: – Gøy at vi får noe igjen for at vi bare vil være her i Oslo


David Adampour

David Adampour er Rema 1000-kjøpmannen i Torggata som ansetter mennesker som har falt litt utenfor. Han annonserer aldri etter folk, men søknadsbunken er likevel stor. Adampour hjelper dem som ikke så lett får jobb andre steder. Alle hans ansatte har en form for funksjonsnedsettelse.

Les også

David Adampour er nominert til Årets osloborger: – Jeg vet hvor mye folk som er «annerledes», har å by på


Ida Fossum Tønnesen

Ida Fossum Tønnesen har i alle år jobbet for å få Oslos elver ut av rørene.

Ida Fossum Tønnesen har inntil det siste gjort en fantastisk god jobb som leder av Oslo Elveforum. Hun har arbeidet iherdig for å åpne de mange elvene som på sin vei til sjøen er blitt dekket av betong eller lagt i rør. Åpningen av Akerselva og Alna skyldes i stor grad hennes initiativ og store energi.

Tønnessen (født 29. mai 1942 i Bærum) er landskapsarkitekt, har vært kommunal leder, kommunepolitiker (H) og organisasjonskvinne.

Les også

Ida Fossum Tønnesen kan bli Årets osloborger: Hun brenner for å slippe Oslos elver fri


Zeshan Shakar

Zeshan Shakar er oppvokst på Stovner.

Forfatteren Zeshan Shakar har gitt innsikt som ingen annen stemme eller arena har klart. Tante Ulrikkes Vei, oppvekstromanen fra Stovner, nådde allerede i sommer et opplag på 50.000.

Shakar er oppvokst på Stovner i Oslo, og i sin roman skriver han om et vanskelig og sårt tema, øst-vest, rik og fattig, håp, tapt barndom, generasjonskonflikt og om å leve mellom flere kulturer. Han fanger Oslo i et nøtteskall.

Les også

Zeshan Shakar kan bli Årets osloborger: – Jeg har gitt folk et kikkhull inn i noe ukjent


Laura Marie Rueslåtten

Laura Marie Rueslåtten er klokkenist i Oslo rådhus.

Klokkenisten i Oslo rådhus er genuint opptatt av å gi oslofolk gode vibber fra klokketårnet. Nå før jul er hun i gang med å ringe julen inn for folk i byens gater.

Hun er klassisk skolert musiker, komponist og nå klokkenist i Oslo rådhus, hvor hun spiller alt fra rock til julelåter. Hun kaller klokkeklang for sitt kall i livet og er opptatt av at publikum skal få være med og påvirke hva som spilles.

Les også

Laura Marie Rueslåtten kan bli Årets osloborger: Lar klokkene kime for Oslo


Else Kåss Furuseth

Else Kåss Furuseth.

Komikeren Else Kåss Furuseth er vel kjent for de fleste. Hun ble for alvor kjent som en av programlederne i Torsdag kveld fra Nydalen, og i teaterforestilling Kondolerer viste hun frem en mer alvorlig side.

Tidligere i år fikk hun Foreningen Mental Helses åpenhetspris for sitt langvarige engasjement for pårørende etter selvmord.

Det å åpne hjemmet sitt og snakke om psykiske problemer så naturlig som det Else gjør, det er gull. Hun er en viktig rollemodell for åpenhet om et tema som mange gruer seg for å snakke høyt om.

Les også

Else Kåss Furuseth kan bli Årets osloborger: – Jeg skulle ønske folk inviterte hverandre hjem oftere