Barnefamilie ranet i hjemmet

Ranerne ringte på døren. Da familien åpnet, ble de overfalt. Ingen er pågrepet.

Maskerte ranerne bandt familien på fire fast på hender og føtter under ranet.

En familie på fire ble utsatt for et brutalt ran i hjemmet sitt på Bjørndal i Oslo tirsdag kveld. Foreldrene ble bundet på hender og føtter, men kom seg løs og varslet selv politiet like før klokken 21.30. Ranerne var ifølge politiet mørkkledde og iført finlandshetter, og de truet med pistol. — Mellom fire og seks maskerte ranere tok seg inn i huset og familien ble fratatt flere eiendeler. De oppholdt seg ikke lenge i huset, sier vaktleder Ingunn Braset ved Sentralvakta i Oslo til Aftenposten.no. Politiet kan foreløpig ikke si hvor store verdier gjerningspersonene har fått med seg.

- Ble slått

Ranerne kom seg inn via hovedinngangen i boligen, ved at de ringte på døra og ventet til noen åpnet. Ifølge politiet er faren i familien en profilert norsk-pakistansk eiendomsmekler. - Vedkommende skal ha blitt slått flere ganger av ranerne, sier et familiemedlem til Dagbladet.no.

På frifot

Ingen personer er så langt pågrepet i saken. - Vi har tatt avhør av dem som ble utsatt for ranet, men har ennå ikke pågrepet noen gjerningspersoner i saken, sier vaktleder Tone Bærland ved Sentralvakta i Oslo onsdag morgen. Det er under tre uker siden en familie på Økern i Oslo ble utsatt for et

Les også

Barnefamilie ranet i eget hjem

To voksne og to barn var hjemme i huset da fire maskerte ranere tok seg inn ved 20.30-tiden.

— Snakket gebrokkent

Ranerne tirsdag kveld var unge menn som snakket gebrokkent norsk og trolig var av pakistansk opprinnelse. De skal ha vært bevæpnet med pistol og tapetkniv og maskert med finlandshetter under ranet. Begge familiene som er blitt utsatt for ran er av utenlandsk opprinnelse.- Det er for tidlig å si om det er noen sammenheng her, men det er klare fellestrekk ved de to hendelsene, sier Braset.