Oslo

Drømmen er en motorsykkel

Arrangøren regner med at over 20.000 motorsykkelinteresserte vil finne veien til Norges største godteributikk for MC-frelste i løpet av helgen.

Far og sønn på messe. Fem år gamle Jarl Fresk-Kristiansen og pappa Ole Jørgen Kristiansen.
 • Trond Bruce Hansen

Annethvert år får unge og gamle, ferske og rutinerte motorsyklister oppleve våren i tidlig i mars.

Noen realiserer drømmen om ny motorsykkel. For litt enklere har det blitt nå når avgiftskuttene utgjør opp mot 50.000 kroner på enkelte sykler.

Andre sparer litt og drømmer videre. For innenfor dørene i messehallen gjør 120 utstillere med mer enn 600 motorsykler og flere tonn med bekledning og utstyr. Livet er lyst for MC-frelste som plutselig har fått våren i fanget.

Trenden: Back to basic

Tohjulingene i Messehallen dekker de flestes behov. Nyhetene står og skinner på rekke og rad. Men skal vi snakke trender, er det nakne roadstere som gjelder. Ikke noe for deg som vil på langtur nedover på kontinentet. Og lite interessant for deg som er på leting etter de bortgjemte grusveiene.

Mer enn 600 motorsykler kan beundres i messehallen på Lillestrøm.

Roadsterne skal være tøffe, ha utstråling slik at de vekker oppsikt utenfor pølsebua, være fri for plater som dekker motorene, det vil si kåper, inneha den nyeste teknologien – samtidig som de egentlig bringer oss tilbake til røttene. Til den gang alle motorsykler var nakne.

Redd for å bli ertet

Kjetil Hageberget (55) fra Lillehammer har satt seg i sadelen på en Yamaha MT 09 Tracer. En trendriktig, moderne og naken kraftplugg, men med en vindskjerm som fjerner mesteparten av fartsvinden som møter ham ute på motorveien.

Yamaha MT 09 Tracer er en motorsykkel Kjetil Hageberget godt kunne tenke seg.

– Jeg kjører en Harley i dag, men er egentlig klar for litt mindre vind, forteller Hageberget, og innrømmer at han nok må regne med å bli ertet om han bytter til japansk sykkel. Nyhetene Yamaha MT 09, og lillebroren MT 07 imponerer nysgjerrige motorsyklister, ikke minst på grunn av prisen.

– I underkant av 133.000 kroner for en sykkel av denne typen, må jeg si er rimelig. Dessuten er det flere modeller å velge mellom blant disse syklene, sier entusiasten fra Lillehammer, mens han vrir litt på gassen og føler seg fram med føttene.

– Det kjennes bra ut, Jeg drar jo på langtur et par ganger i året. Og det blir mange kaffeturer på rundt 15 – 20 mil i løpet av sommeren, avslutter han.

Utenfor alfarvei

Lenger inn i messehalen har Torodd Halvorsen (57) fra Harstad beundrer en helt annen type sykkel. Han sitter i sadelen på en BMW R 1200 GS Adventure, stor, sterk og rustet for langtur.

Torodd Halvorsen er klar for langtur på drømmesykkelen BMW R 1200 GS Adventure.

– For meg er dette den ultimate tursykkelen. Her mener jeg at jeg får kvalitet, perfekt sittestilling, komfort, knallgode bremser og massevis av elektroniske finesser. Dessuten finnes en haug av tilleggsutstyr. Jeg kan få akkurat den sykkelen jeg vil, mener Halvorsen.Men han innrømmer at det blir dyrt. Den sykkelen han sitter på, kommer på rundt 255.000 kroner.

– Det er spørsmål om prioritering. Jeg velger heller en rimelig, brukt bil. Da kan jeg forsvare kjøpet av en ny motorsykkel, sier han, og forklarere at frihetsfølelsen på motorsykkelen er viktig.

Frynsegoder

Thor Engebretsen (59) fra Rygge sitter med fuktige øyne bak styret på en Kawasaki Vulcan 900, en customsykkel med nostalgiske linjer.

– Ja, jeg kan selvfølgelig tenke meg en slik sykkel. Her sitter jeg godt, rekker ned med begge beina og får skikkelig godlyd med på kjøpet. Dyr er den heller ikke. Rundt 130 000 kroner er slett ikke verst. Bare kona er enig, forteller en bekymret motorsyklist.

Customsykkelens linjer, og muligheten til tilleggsutstyr med frynser, gjør at Kawasaki Vulcan 900 frister Thor Engebretsen.

– Jag fablet litt om en Harley Davidson i fjor. Da var fruen med, gitt. Hun likte frynsene på vesker og sånt. Men man får jo frynseutstyr til denne også, avslutter Engebretsen en smule bekymret.Messehallen syder av liv mens vi er på vei ut. Et frydefullt hyl vekker vår oppmerksomhet. Fem år gamle Jarl Fresk-Kristiansen har funnet sin favorittsykkel i Yamahas crossavdeling. Sannelig er fremtidens motorsyklister også representert i messehallen på Lillestrøm.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  En 90 minutters kraftanstrengelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5