Oslo

Nå er drømmejobben for markafrelste ledig

Skiforeningen søker vertskap på Løvlia.

Løvlia ble bygget av Skiforeningen i 1936, og åpnet året etter. Siden har skistuen hatt rundt syv bestyrere. Nå har du muligheten til å søke på stillingen.
  • Nicoline Haugsvær
I snart 80 år har Løvlia vært et mål for skiløpere og turgåere.
I snart 80 år har markabrukere fått servering på Løvlia Skistue.
- Det er et solid gammelt tømmerhus med sjel i veggene. Dette er en av perlene i marka, sier Steinar Eidaker, assisterende generalsekretær i Skiforeningen, om Løvlia.
Løvlia er et populært turmål sommer som vinter.

I Krokskogen, nesten 600 meter over havet, ligger Løvlia Skistue. Helt siden stedet åpnet dørene i 1937 har det vært et mål for skiløpere fra blant annet Sørkedalen, Lommedalen, Sollihøgda og Ringkollen.

Nå søker Skiforeningen etter vertskap som kan drive skistuen.

— Vi er på jakt etter noen som skjønner hva markabrukernes behov er. Man må være glad i marka, i friluftsliv, og yte service til brukerne, sier Steinar Eidaker, assisterende generalsekretær i Skiforeningen.

Hver uke velger bedrifter å legge firmaturen til marka:

Les også

Seminar med superundertøy og køyesenger

Morsomt, men krevende

Stillingen ble lyst ut forrige torsdag, og han har allerede fått rundt 20 telefoner fra interessenter. Søknadene har også begynt å komme, selv om søknadsfristen ikke er før 1. mai.

I snart 80 år har Løvlia vært et mål for skiløpere og turgåere.

Mange lurer på betingelsene, hvilke muligheter som finnes, og hvor godt stuen drives i dag. Vertskapet skal bo på stedet og drive skistuen i egen regning. Man betaler omsetningsbasert leie til Skiforeningen. Bare kreativiteten setter grenser for mulighetene, selv om å drive stuen for skiløpere, syklister og turgåere er en av hovedoppgavene. Og på spørsmål om en familie kan leve av å drive stuen er svaret «absolutt».— Men man må stå på. Man kan ikke ha en rekke ansatte. Dette er ikke noen ni til fire-jobb. Det er en morsom jobb, men den er krevende. Du kan tenke deg å re 66 senger hver morgen, sier Eidaker.

Tidligere i vinter var denne spesielle stillingen ledig:

Les også

Søker bybonde til sæter på Sørenga

Sjelden mulighet

Løvlia ble bygget av Skiforeningen i 1936. I skistuens snart 80 år lange historie har det vært syv, åtte bestyrere. De som driver stuen nå, har gjort det i 15 år.

- Det er et solid gammelt tømmerhus med sjel i veggene. Dette er en av perlene i marka, sier Steinar Eidaker, assisterende generalsekretær i Skiforeningen, om Løvlia.

— Disse stuene blir sjelden ledige, sier Eidaker, og legger til at også på Skiforeningens andre stuer har bestyrerne som driver i dag vært der minst 15 år.Løvlia har 66 sengeplasser fordelt på 15 rom. Den er åpen hele året, selv om det er roligere perioder i april og november. Vinteren er den viktigste perioden, og på grunn av den høye beliggenheten er snøforholdene gode. Men det er også mange syklister og turgåere i sommer- og høsthalvåret. Store deler av byens befolkning har vært her på leirskole, noe den ble brukt til helt frem til 90-tallet. Nå legger mange treningsleiren hit. Konferanser, brylluper og selskaper er også en del av driften.

— Det er et solid gammelt tømmerhus med sjel i veggene. Dette er en av perlene i marka, forteller Eidaker.

Oppstart for det nye vertskapet er 1. september, og målet er å få tak i noen i løpet av mai.

I fjor var Sandbakken sportsstue ledig:

Les også

  1. Denne kan bli din for 6000 kroner i måneden

  2. Endelig fikk de drømmeboligen

  3. Nå koker'em i Nordmarka igjen

  4. «Jeg har to kunstige knær, men jeg glir av gårde»