Oslo

Mann siktet for drapsforsøk etter knivstikking på Frogner

Tilstanden til kvinnen i 20-årene som ble knivstukket, er fortsatt livstruende. Den siktede erkjenner at han er gjerningsmannen.

Flere personer ble sendt av gårde i ambulanse. Foto: Eirik Husøy

 • Eirik Husøy
  Eirik Husøy
  Journalist

En mann i 50-årene er siktet for drapsforsøk etter knivstikkingen på Frogner i går kveld.

– Han erkjenner at han er gjerningsmannen og samarbeider med politiet. Mer vil jeg ikke si på dette tidspunktet, sier mannens forsvarer Johnny Veum.

Den siktede har sittet i avhør i dag.

– Når det gjelder hendelsesforløp, er etterforskningen fortsatt i innledende fase, så vi kan ikke si så mye, sier politiinspektør Tina Helleland ved Oslo politidistrikt.

Politiet vet foreløpig ikke motivet for handlingen. Siktede og offeret har et felles barn, men bor ikke sammen, opplyser politiet.

Både den siktede og offeret er tsjekkiske statsborgere og var i Norge for å jobbe, opplyser politiet til NTB mandag ettermiddag.

Tilstanden til kvinnen er mandag ettermiddag fortsatt alvorlig og livstruende.

– Vi jobber også med å avhøre vitner som var til stede da knivstikkingen skjedde. Det er flere vitner som har sett hele eller deler av hendelsesforløpet. Vi jobber også med å innhente videoopptak fra stedet og i nærheten av stedet, sier politiinspektøren.

 • LES OGSÅ: Kvinne knivstukket på Frogner.

En kvinne er livstruende skadet etter en knivstikking på Frogner. Politiet jobbet i går med å sikre bevis og avhøre vitner på stedet. Foto: Eirik Husøy

Gjerningsperson ble holdt igjen

Politiet fikk melding om knivstikkingen inne på Tiffani Café i Behrens gate klokken 19.10 i går kveld.

Politiet opplyser til NTB at mannen som er siktet for drapsforsøk ble holdt igjen av andre personer som befant seg på stedet.

– Det var veldig mye personer, kaos og en person som var skadet som måtte ivaretas. Denne personen ble raskt kjørt til sykehus i ambulanse. Flere personer blir ivaretatt av helse, også med tanke på mentale reaksjoner etter hendelsen, sa innsatsleder Torgeir Brenden i Oslo politidistrikt i går.

Ifølge et vitne VG har snakket med, som var til stede under hele seansen, skal en gruppe personer ha overmannet den mistenkte og hatt kontroll på ham frem til politiet kom.

Et annet vitne forteller at kvinnen ikke skal ha vært ved bevissthet da ambulansen kom til stedet. Vitnet forklarer at hun var med på å legge den skadede i stabilt sideleie og gi førstehjelp.

En kvinne ble sendt til Ullevål sykehus etter knivstikkingen på Frogner. Tilstanden hennes er alvorlig og livstruende. Foto: Christina Pletten

Les mer om

 1. Politiet
 2. Oslo
 3. Krim
 4. Vold

Relevante artikler

 1. OSLO

  Én pågrepet etter knivstikking i Oslo - kvinne livstruende skadet

 2. OSLO

  Person knivstukket på Grønland. To personer siktet for drapsforsøk.

 3. OSLO

  Kvinnen som ble knivstukket på Frogner er død

 4. NORGE

  Far siktet for drapsforsøk på 15 år gammel sønn på Toten

 5. NORGE

  Mann kritisk skadet etter knivstikkingen på Oslo S mandag

 6. OSLO

  Mann i 40-årene siktet for drapsforsøk på to kvinner etter knivstikking på Grünerløkka