Oslo

Bokfest i sentrum

Det var kø av forfattere og folk på Karl Johan i går. Hele 15 skribenter signerte sine bøker.

Irmelin Benes var først i køen da Jon Michelet ankom Karl Johans gate for å signere bøker i dag. Også Jørn Lier Horst var til stede på Oslo bokfestival. Foto: Wasim Riaz

 • Wasim Riaz
  Wasim Riaz

— Jeg var i sentrum i går, og så at det var bokfestival, men jeg visste ikke hvilke forfattere som skulle signere bøker. Da jeg var tilbake i dag, så jeg Jon Michelet og Jørn Lier Horst. Da måtte jeg bare få bøkene signert, smiler Irmelin Benes.

Hun har tatt turen fra St. Hanshaugen til Karl Johans gate for å ta en bit av Oslo bokfestival. I posen har hun Jakthundene av Horst og En sjøens helt av Michelet.

— Jeg skal beholde de signerte bøkene selv. Jeg leste mye før, og vil begynne å lese mer. Og så er det hyggelig med så mange bøker i Oslo sentrum, sier Benes.

Julegaver

Festivalen startet torsdag, og vil pågå til klokken 20 lørdag kveld. Deretter blir det en stor fest.

— Dette er en kjempefin anledning til å møte publikum. Dette er enkelt, og ikke jålete. Jeg har aldri sett så mange mennesker i Karl Johan før bortsett fra på 17. mai, sier Michelet.

Han har også vært på festivalen før, og det hender at han får noen ideer og tips fra publikum.

— Det hender folk sier at de har noen brev fra sin onkel som seilte under krigen. Da spør jeg om å få en kopi, sier Michelet som tror at mange allerede har startet jakten på julegaven.

— Flere har i dag bedt om at jeg skriver en hilsen til en bestemt person. Dette tyder på at folk kjøper litt til jul alt nå.

- Stor begivenhet

Også kollega Jørn Lier Horst er begeistret for festivalen.

— Oslo bokfestival er den største møteplassen for forfattere og lesere. Den setter litteraturen i sentrum. Sånn sett er dette en stor begivenhet for boka og lesegleden, sier Horst som har deltatt hvert år siden festivalen startet i 2010.

Fest for alle

Nesten 15 forfattere vil signere sine bøker i løpet av festivalen. I tillegg blir det samtaler med noen av dem. Klokken 15.20 kommer Lars Saabye Christensen til det store teltet midt på Karl Johans gate. Klokken 16.40 kan man høre på Jan Eggum som er aktuell med nyutgivelse av Norsk pop og rockleksikon.

— Dette er et arrangement som er tilpasset alle aldersgrupper. Vi har et bredt program med alt fra poesi til egne barneprogrammer. Klokken 20.30 blir det åpen fest på Sehesteds plass der Audun Vinger og Charlotte Thorstvedt vil spille plater, sier en storfornøyd festivalsjef Mari Reinholt Aas.

Her er programmet til festivalen.

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Krimforfatter Jørn Lier Horst saksøkes av forlagene sine

 2. OSLO

  Nobels fredspris-utdelingen: Dette skjer i dag

 3. NORGE

  Eirik Jensen får taletid på krimfestival

 4. KULTUR

  Jørn Lier Horst og Petter Stordalen trosser sviktende boksalg

 5. KULTUR

  Ny forlagssatsing får hard kritikk for å fiske til seg etablerte forfattere

 6. BYLIV

  10 tips for helgen (8. – 11. mars)