Oslo

Asfaltfabrikken på Ormsund er stoppet

Det ble bråstopp på forsøket på å lage kortreist asfalt i Oslo.
Oslo kommune har stanset arbeidet med byggingen av asfaltfabrikken på Ormsund etter en naboklage.

NCC skulle starte arbeidet med å lage asfalt i disse dager. Nå må de flytte produksjonen til Lier. Dermed blir det ikke kortreist asfalt.
 • Astrid Løken
  Astrid Løken
  journalist

Plan- og bygningsetaten (PBE) i Oslo kommune har mottatt en klage fra Bekkelaget Vel.

Ifølge Karen Marie Glad Visnes, avdelingsdirektør og fungerende direktør i PBE, kom klagen inn 6. juni, altså etter at avtalen om asfaltfabrikken var inngått.

– Vi har stanset arbeidene med fabrikken mens vi behandler klagen. Vi trenger å jobbe litt med den. Vi må blant annet undersøke fakta i saken. Hvor lang tid det tar kommer an på hva vi finner. NCC har fått klagen oversendt for uttalelse. Så vi må også ha tilbakemelding fra NCC før vi vet hva resultatet blir, sier Karen Marie Glad Visnes.

Her kan du lese om den planlagte asfaltfabrikken

NCC er skuffet

– Vi forholder oss til vedtaket og har stanset arbeidet om å oppføre fabrikken, som var nesten ferdig montert. Vi har ikke fått klarhet i hva klagen går ut på ennå, men jobber finne ut av hva det er, og finne ut av om vi kan gjøre noen grep for å få arbeidene i gang igjen, sier Tor Heimdahl, kommunikasjonssjef i NCC.

Asfaltanlegget som NCC har bygget nesten ferdig , er stanset i påvente av behandlingen av naboklage.

Slutt på kortreist asfalt

Han presiserer at dette går ut over kundene.

– Vi har en produksjonsplan. Og den må vi finne andre løsninger på, så vi får gjennomført. Vi skulle ha startet å produsere asfalt opp i disse dager.

Dermed blir det slutt på den kortreiste asfalten. Så da blir det mer trafikk på E18.
– Vi må rett og slett finne plass den produksjonen vi skulle hatt på Ormsund på vårt anlegg på Lierskogen. Konsekvensen av at fabrikken ikke får starte opp blir at vi må hente asfalten fra vår asfaltfabrikk på Lierskogen og kjøre den ut med lastebil på E18 og videre på andre veier i og ut av Oslo igjen. Vi har ingen kunder på Lierskogen. Kundene er jo der det er veier og parkeingsplasser, sier Heimdahl.

Byrådet valser over Oslo Havn etter asfaltvedtakHer vil Høyre ha rekreasjon og bebyggelse. Miljøpartiet De grønne er låst til asfaltproduksjon.– Man kan ikke flytte havnen fordi en velforening har lyst til å ha grønne arealer rundt seg

Les mer om

 1. Oslo
 2. NCC
 3. Byutvikling
 4. Sykkelpatruljen
 5. Samferdsel
 6. Politikk
 7. Miljø