Oslo

Strippeklubb lurte uvitende gjester til å kjøpe øl, vin og champagne, som var strippet for alkohol

Utestedet manglet skjenkebevilling. Løsningen ble å selge alkoholholdige drikkevarer uten alkohol - til intetanende menn, ifølge politiet.

Strippeklubben L’Amour som lå i Pilestredet er nå nedlagt. I 2013 avslørte politiet at det ble solgt alkoholfrie varer Foto: Jenny Dahl Bakken

  • Henrik Arneberg

På nyåret må en person som satt i styret i selskapet som eide den nå nedlagte strippeklubben Lamour møte i Oslo tingrett, siktet for bedrageri. Bakgrunnen for at saken ender i retten er at et forenklet forelegg på 50.000 kroner aldri er blitt vedtatt.

Strippeklubben solgte alkoholfri drikke til alkoholpris. Stedet er også siktet for å selge alkohol uten skjenkebevilling.

Allererede i desember 2013 skrev Aftenposten at den nå nedlagte strippeklubben lurte kundene sine trill rundt.

  • Les saken: Strippeklubb solgte alkoholfri champagne til 2000 kroner flasken

Champagner til tusenvis av kroner — uten alkohol

Politiet som avslørte bløffen opplyste den gang at det blant annet ble solgt tre champagner til 2000 kroner flasken - uten alkohol.

Strippeklubbens daværende talsmann hevdet at han kunne motbevise politiets påstander, blant annet sa han at utestedet hadde et skilt på bardisken der de opplyste at det grunnet manglende skjenkebevilling kun ble servert øl og svakvin med alkoholprosent under 2,5.

— ** Baren informerte om at de ikke solgte drinker, men ikke at de solgte alkoholfri øl og vin. Samtlige vi snakket med, ble overrasket da vi informerte dem. Én hadde kjøpt tre flasker champagne til 2000 kroner flasken. Det gjør du ikke om den er alkoholfri, sa politibetjent Morten Haukeland ved Sentrum stasjon.**

Tips? Kontakt oss her.

Gjest: Trodde jeg kjøpte to pils

Bakgrunnen for at strippeklubben solgte alkoholfritt, var at stedet manglet skjenkebevilling. Stedet hadde en søknad inne, men den var ikke var ferdigbehandlet, ifølge Næringsetaten.

Under politikontrollen på stedet ble en rekke gjester spurt om de visste at de drakk alkoholfritt, noe ingen var klar over. Ifølge forelegget skal minst tre personer vitne om at de trodde de kjøpte alkoholholdige varer, hadde betalt for dette, men drakk alkoholfritt.

VGhar snakket med en av de tre som er omtalt i forelegget. Han forteller at han kjøpte det han trodde var to pils.

— Mens jeg var der kom det en sivil politimann inn i lokalet og spurte meg hvordan jeg opplevde serveringen av øl. Om jeg hadde fått beskjed om at det var alkoholfritt da jeg bestilte. Jeg antok at det var vanlig øl, ikke alkoholfritt, sier mannen til avisen.

Lovbruddet ligger altså i at stedet skal ha forledet kunder til å tro at de kjøpte noe annet enn det de gjorde. Bedrageri har en strafferamme på alt fra bøter til tre års fengsel.

Tvangsoppløst i august

Personen som er innkalt til retten i mars sto oppført som styremedlem i selskapet Royal Oak AS i 2013.

Selskapet eide strippeklubben og eksisterte fra 2010 og frem til det det ble tvangsoppløst i august 2015.

Aftenposten har forsøkt å få kontakt med personen som er innkalt, samt en rekke personer som har vært involvert i driften av selskapet, men har ikke lykkes med dette.

Til VG henviser bobestyrer til politiet. Påtaleansvarlig i saken, Philip Mathew Green, sier at han ikke har satt seg inn i sakens dokumenter ennå, og derfor ikke har anledning til å kommentere saken.