Oslo

Fjernet omstridte steiner etter seks dager

afp000660196-x3oi8LjJhV.jpg Foto: Olav Olsen

Parkeringsforbudet i Thereses gate er så upopulært at Oslo Høyre har snudd i saken.

  • Kjersti Flugstad Eriksen

I Thereses gate står trikken mest, og i midten av januar ble alle parkeringsplassene — over hundre i tallet - fjernet på en strekning fra Sporveisgata til Ullevålsveien for at trikken skal slippe frem.

Det ble ikke godt mottatt i lokalmiljøet.

Facebookgruppen Stopp prøveprosjekt i Thereses gate er likt av nesten 1000 personer, og underskriftsaksjoner i butikkene har gitt flere hundre underskrifter.

Tilbakemeldingene har vært at beboere ikke har noe sted å parkere, butikkeiere frykter at de skal gå dukken og enkelte beboere har også blitt engstelige fordi trikken går for fort.

Nå snur Oslo Høyre. På sitt årsmøte vedtok de at de vil opphe ve parkeringsforbudet i Thereses gate, og at de ikke vil innføre det planlagte parkeringsforbudet i trikkegaten Thorvald Meyers gate heller.

Hører litt på Høyre

Samferdselsbyråd Guri Melby vil i første omgang ikke høre på Høyre. Byrådet har vedtatt at tiltaket skal gjennomføres.

Likevel valgte byråden å få flere av de forhatte steinene fjernet mandag kveld - seks dager etter at de var satt ut.

Fire steder fjernes steinene som sperrer for parkering, slik at varelevering blir lettere.

- Vi skal gjennomføre prøveprosjektet uansett. Det vi gjør akkurat nå, faktisk, der Oslo Høyres innspill også teller, er at vi legger til rette for av- og pålessing flere steder, sier Melby.

— Det tror jeg kan gjøre det bedre for de næringsdrivende. Så må vi se om det får konsekvenser for trikken. Vi er i en kontinuerlig prosess, men vi er nødt til å la det gå en tid for å se hvordan parkeringsforbudet fungerer, sier Melby.

Rumpa ut i veien

Leder i Oslo Høyre Øystein Sundelin mener det lar seg gjøre å finne andre løsninger som får trikken frem.

- Hovedproblemet for trikken har vært at det ikke er alle i denne byen som er like gode til å lukeparkere. Når du er litt dårlig til å lukeparkere stikker rumpa ofte litt ut, sier Sundelin.

Derfor har Høyre vedtatt at de vil ha lange parkeringsplasser i Thereses gate og Thorvald Meyers gate. Da blir det samtidig færre parkeringsplasser.

— Vi ønsker det først og fremst på grunn av butikkene og næringslivet i Thereses gate. Vi forstår utmerket godt deres frustrasjon. Det er umulig å stoppe og løpe inn og kjøpe et brød, sier Sundelin.