Mann skutt og drept av politiet i Oslo - var ute på kortvarig permisjon

En mann som aktivt prøvde å angripe personer i området, ble tirsdag skutt og drept av politiet på Bislett i Oslo.

Det bekreftet operasjonsleder Tore Solberg.

Mannen var på kortvarig permisjon fra tvungent psykisk helsevern da angrepet skjedde, opplyser politiet på en pressekonferanse kl. 17.

Hendelesen etterforskes nå som drapsforsøk. Mannens pårørende skal være varslet.

Det var like før klokken 9 politiet fikk melding om en truende person med kniv i området ved Thereses gate på Bislett i Oslo. En politipatrulje var på plass på stedet innen kort tid.

– På dette tidspunktet oppstår det en konfrontasjon med personen og en trusselsituasjon der det blir avfyrt skudd, opplyste operasjonsleder Tore Solberg til NTB.

Personen ble truffet av skuddene og ble kjørt til Ullevål sykehus for videre behandling. Senere ble mannen altså bekreftet død.

En tjenesteperson ble også skadet i forbindelse med hendelsen. Skadeomfanget er ukjent, men tilstanden er ikke kritisk, ifølge politiet.

Mannen som ble skutt av politiet på Bislett tirsdag, er samme person som ble anholdt på Ankerbrua i Oslo i juni 2019. Det får Aftenposten bekreftet fra en politikilde. Han ble da anholdt av politiet etter å ha blitt nøytralisert med et elektrosjokkvåpen.

For 11 måneder siden ble han dømt i Oslo tingrett til tvungent psykisk helsevern etter et drapsforsøk og knivtrusler mot en rekke personer.

Politiet innførte midlertidig bevæpning over hele landet etter hendelsen tirsdag.

Det er foreløpig ingen informasjon som tyder på at knivhendelsen var terror, ifølge politiet.