Tenåringsgutt knivstukket ved skole i Oslo. Er ikke kritisk skadet.

Politiet har kontroll på fem personer etter at en gutt i tenårene ble knivstukket gjentatte ganger på Økern i Oslo. De utelukker ikke flere pågripelser.

Nødetatene i arbeid ved åstedet mandag ettermiddag.

En gutt i tenårene ble mandag like før klokken 12.30 knivstukket i Kabelgata på Økern i Oslo, like ved Kuben videregående skole. Gutten som ble skadet er elev ved skolen, bekrefter rektor Kjell Olav Hauge til NRK.

Guttens foresatte er kontaktet, sier Hauge, som bekrefter at flere av skolens elever var involvert, men han vet ikke i hvilket omfang.

Politiet meldte om hendelsen på Twitter klokken 12.37 mandag. Til Aftenposten sa politiets innsatsleder Kristoffer Bang at offeret var knivstukket flere ganger.

Det skal ha vært et slagsmål hvor noen involverte hadde både kniv og skytevåpen. Politiet hadde situasjonen under kontroll 13.15.

Gutten er kjørt til sykehus. Han skal ha vært ved bevissthet, skriver NTB. Sent mandag kveld opplyser politiet til Avisa Oslo at gutten ikke er kritisk skadet.

Politiets etterforskere jobber med bevissikring.

Like før klokken 15 skrev NTB at politiet har kontroll på fem personer, hvorav to er pågrepet og tre innbrakt. De involverte er rundt 15–16 år.

Politiet utelukker ikke flere pågripelser og etterforsker saken bredt. De sier at mange har vært i involvert i masseslagsmålet. Flere skal ha løp fra stedet da politiet ankom.

Gutten er elev ved skolen

– Vi må gå varsomt frem med tanke på alderen deres. Vi jobber videre med vitneavhør og sporsikring, sier operasjonsleder Tor Grøttum ved Oslo politidistrikt til NTB.

Mye tyder på at hendelsen bunner i en ungdomskonflikt, skriver politiet på Twitter.