En person omkommet etter trafikkulykke i Ullevålsveien

En kvinne i slutten av 50-årene omkom etter en trafikkulykke mellom en sykkel og en lastebil ved St. Hanshaugen i Oslo torsdag ettermiddag.

Kort tid etter meldingen om ulykken, meldte politiet at en person var omkommet i ulykken.

Nødetatene rykket onsdag ettermiddag ut til en trafikkulykke ved St. Hanshaugen i Oslo. En kvinnelig syklist i slutten av i 50-årene er bekreftet omkommet etter ulykken.

– Politiet fikk melding klokken 16.02 via AMK om at en syklist var overkjørt av en lastebil. Når helse kommer til stedet, blir vedkommende raskt erklært død, sier operasjonsleder Lina Odden til Aftenposten.

Ulykken skjedde i krysset ved Ullevålsveien og Waldemar Thranes gate.

– Dette er en tragisk hendelse. Det var mange vitner på stedet som fikk med seg ulykken, sier Odden.

Det er opprettet et akutteam på Oslo legevakt for å ivareta vitnene.

– Vi har sendt flere vitner ned allerede. Hvis andre føler behov etter å ha sett dette her, så anbefaler jeg dem å ta kontakt med Oslo legevakt. Det sier Hans Kristian Jørgensen, innsatsleder helse, til NRK.

Lastebilsjåføren blir ivaretatt av politi og helse.

Klokken 20.10 torsdag kveld meldte politiet på Twitter at de pårørende til den avdøde kvinnen er varslet. Politiet er ferdige med sine undersøkelser på stedet og veien er åpen.

Det har vært flere ulykker mellom lastebiler og syklister i Oslo de siste årene.

I 2018 ble en mannlig syklist kritisk skadet etter å ha havnet under en betongbil i Gamlebyen i Oslo. Senere samme år omkom en småbarnsmor etter å ha blitt påkjørt av en lastebil ved Operaen da hun syklet hjem fra jobb.

I 2020 mistet en kvinnelig syklist beinet etter å ha blitt påkjørt av en lastebil i Grønlandsleiret.