Funnet alvorlig skadet – mann pågrepet, mistenkt for knivstikking

En mann i 20-årene ble funnet med alvorlige stikkskader på Torshov i Oslo lørdag. Politiet har pågrepet en mistenkt i nærheten.

En hardt skadet mann er kjørt til sykehus etter en knivstikking på Torshov. Mannen i 20-årene ble funnet utenfor en oppgang i en boligblokk.

Politiet og nødetatene rykket lørdag formiddag til øvre deler av Grünerløkka/Torshov etter at det ble funnet en hardt skadet person. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 10.44.

Det var en forbipasserende som fikk øye på en mann som blødde kraftig fra magen utenfor oppgangen til en boligblokk på Torshov.

– Vedkommende er blitt stukket med en form for stikkvåpen og er kjørt til Ullevål sykehus med alvorlige skader, sier operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt til NTB.

Ved 21.30-tiden ble mannens tilstand fortsatt beskrevet som kritisk av politiet.

Mannen som ble skadet, er i 20-årene.

Store politistyrker rykket ut lørdag, og en rekke vitner ble avhørt. Utover dagen overtok drapsseksjonen etterforskningen av saken.

Politiet foretok fredag rundspørring i bygårdene der den skadede ble funnet.

Mistenkt pågrepet i nærheten

Klokken 11.20 meldte politiet at en person ble pågrepet. Han er også i 20-årene. Han ble pågrepet i nærheten, opplyser Solberg til Aftenposten.

Pågripelsen skal ha skjedd på bakgrunn av vitneopplysninger og forklaringer fra mannen selv, opplyser politiet.

– Vi har kontroll på en person som vi mistenker for dette forholdet. I tillegg driver vi med aktivt søk og kartlegger om det kan være flere personer involvert, opplyser politiets innsatsleder Thomas Broberg etter klokken 12.

Den pågrepne mannen skal ha skilt seg ut fra mengden, sier politiet til NTB.

Åstedsgranskere jobbet på stedet.

De to involverte har en relasjon til hverandre, ifølge politiet, som tror det kan ha vært en krangel mellom de to i forkant. Hendelsesforløpet er fremdeles uklart, skriver NTB.

Etterforskere undersøker nå hvor knivstikkingen har skjedd.

– Vi vet ikke ennå om det er i en leilighet eller utenfor, men det er knyttet til en oppgang på adressen, sier operasjonsleder.

– Spor leder til denne oppgangen. Vi driver nå rundspørring og søker etter et åsted, forklarer Broberg på stedet.