Oslo

Brann i garasjeanlegg på Haugerud

Det var onsdag ettermiddag brann i et garasjeanlegg på Haugerud i Oslo.

Brann- og redningsetaten i Oslo fikk raskt kontroll over brannen.
  • Henning Carr Ekroll
    Nyhetssjef

Det ble først meldt om brannen like over klokken 12, og Oslo-politiet opplyste da at det var kraftig røykutvikling og spredningsfare i en rekkegarasje i bydelen i Oslo øst.

Oslo brann- og redningsetat (OBRE) sendte åtte brannbiler til stedet.

«Vi anmoder alle om å holde seg unna den giftige røyken fra brannen, og lukke vinduer/dører», meldte OBRE klokken 12.09.

Rundt 20 minutter senere kunne OBREs utrykningsleder opplyse at brannen var slukket, og at to garasjer var utbrent. Tre biler er skadet i brannen.

Senest i november i fjor ble tolv biler totalskadet i en omfattende brann i et garasjeanlegg i samme vei. Det samme anlegget brant også i juni samme år. Da ble åtte biler totalskadet. Anlegget tilhører Haugerud borettslag.

Brannvesenets innsatsleder på stedet opplyser at det ikke er tegn til at det har vært brann i selve bilene, og at disse er skadet fordi de er påvirket av brann og røyk i bygningsmassen.

Politiet har nå igangsatt etterforskning av hendelsen.

– Vi undersøker tekniske spor ved garasjeanlegget for å finne ut om det noe ved anlegget som gjør at det har selvantent, eller om dette er en anlagt brann, sier politiets innsatsleder Svein Arild Jørundland.

Les også

  1. Storbrann på Stavanger lufthavn startet i dieselbil. Brannvesenet anslår at 200–300 biler er ødelagt.

  2. 12 biler totalskadet etter brann i garasjeanlegg i Oslo

Les mer om

  1. Oslo
  2. Brann