Oslo

Varmt vær på vei mot Østlandet

Helt fra Kristiansand i sør til Hamar i nord kan det bli varmt lørdag.

Kan sommeren endelig være på vei?

  • Eirik Husøy
    Eirik Husøy
    Journalist

Så fort E.coli-bakteriene dør ut i badevannet, kan det bli skikkelig sommer i Oslo. For Meteorologisk institutt melder at det kan bli opp mot 30 varmegrader i hovedstaden lørdag.

Hetebølgen som har rullet over Sør-Europa de siste dagene, beveger seg nemlig nordover, og deler av den treffer trolig de sørøstlige delene av Sør-Norge til helgen.

– Det kan ikke kalles en hetebølge, men det blir god og varm norsk sommer, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes til VG.

Lørdag får vi et blaff av de hete Europa-temperaturene innover de sørøstlige delene av #SørNorge. Kan det bli 30 gr… https://t.co/IfOb5Yye3s

Kortvarig lykke

Meteorolog ved StormGeo, Mariann Aabrekk, sier til TV 2 at det er et ganske tydelig skille mellom sør og nord når det gjelder temperaturene fredag og lørdag.

– I Nord-Norge ligger temperaturene på rett under ti grader. På Vestlandet ligger de cirka på 15 grader, mens sør på Østlandet og Sørlandet får rundt 20–25 grader. I områdene rundt Oslo blir det over 25 grader lørdag, forteller hun.

Men sommerlykken blir kortvarig: Temperaturene faller over helgen igjen.

– Temperaturene vil synke. Det går fra over 25 grader på lørdag til 16–17 grader på søndag. I starten av neste uke blir det 15 grader på det varmeste, enkelte steder i landet, forteller Aabrekk.

Les også

  1. 86 utrykninger og over 80 forsikringssaker etter uværet i Oslo

  2. Voldsomt væromslag i Oslo onsdag. Fotballbanen ble oversvømt og målene fløy da uværet herjet.

Les mer om

  1. Vær
  2. Oslo
  3. Meteorologisk institutt