Oslo

Disse nabolagene tømmes for beboere med norsk bakgrunn

Oslo blir en stadig mer delt by. Personer med norsk bakgrunn flytter ut fra bydeler med høy andel innvandrere.

– Mortensrud er en flott bydel. Men den har nå kjempeutfordringer, sier Mario Rinaldi som valgte å flytte da sønnen ble eneste med norsk bakgrunn i klassen.
  • Thomas Spence
- Det koster mer å betale for hærverk, skitt og møkk i etterkant, sier Mario Rinaldi, som vil at myndighetene skal bruke langt mer penger på for å få ungdom i innvandrerbydelene inn i idrett.
-Hvor mye tid kan læreren bruke på å lære bort kunnskap når så mange elever ikke kan norsk fra før, spør Mario Rinaldi, som valgte å flytte familien og to sønner fra Mortensrud.
– Vi må tørre si hva årsaken til problemene er. Politikerne prater bare svada om integrering, sier Mario Rinaldi, som var med å starte «Crimefight Football» på Mortensrud.

Ferske tall fra Oslo kommune viser nettoflytting av personer med norsk, ikke-vestlig og annen bakgrunn helt ned på delbydelsnivå. Det gjør det mulig å se hvem som har flyttet inn og ut av nabolag i Oslo siden 2008.

Tallene bekrefter en tendens vi har sett lenge. Mens politikerne nærmest har stått i kø for å foreslå tiltak mot økt segregering, flytter etniske nordmenn og ikke-vestlige fra hverandre.

Les hele saken med abonnement