Oslo

Vådeskutt avfyrt på politivakt - meldte ikke fra

Et vådeskudd ble avfyrt i gulvet hos Politiets utlendingsenhet i mars. Likevel ble ikke Spesialenheten for politisaker varslet.

I mars ble det avfyrt et vådeskudd i lokalene til Politiets utlendingsenhet (PU) på Tøyen. Likevel ble ikke Spesialenheten varslet. Nå må PU gi en redegjørelse.
  • Osloby

Politiets utlendingsenhet (PU) bekrefter overfor Nettavisen at det 4. mars i år gikk av et vådeskudd inne på politivakten deres på Tøyen.

Skuddet havnet i gulvet. Vådeskuddet ble ikke meldt til Spesialenheten for politisaker. Enheten sier til Nettavisen at slike hendelser som hovedregel skal varsles til Spesialenheten, og at de nå vil be om redegjørelse for hendelsen.

— Vådeskuddet ble avfyrt i gulvet i forbindelse med kontroll av forhåndslagret våpen. Det var ingen som ble skadet i hendelsen, opplyser kommunikasjonsrådgiver i PU, Linda Hafstad, til Nettavisen.

Fremskutt lagring

Hun sier videre at dette ikke dreier seg om bæring av personlige våpen, men fremskutt lagring. Tilsvarende fremskutt lagring i tjenestebiler.

Fremskutt lagring innebærer at politi skal ha rask tilgang til våpen uten at de bærer våpen personlig. Dette kan for eksempel være i låst våpenskap.

Ble aldri meldt inn

Vådeskuddet ble aldri meldt inn til Spesialenheten for politisaker.

- Etter en intern juridisk vurdering ble den ikke anmeldt til Spesialenheten. Men den medførte innføring av nye rutiner, sier kommunikasjonsrådgiveren.

Vådeskuddet på Politiets utlendingsenhet på Tøyen er det femte kjente tilfellet av vådeskudd som har gått av siden regjeringen innførte midlertidig bevæpning i november 2014.

Les også

  1. Kraftig økning i enslige mindreårige asylsøkere til Norge