Hauglie om ulykken: Ble sittende fast under golfbil

Ferieturen i Thailand endte med at Oslos skolebyråd Anniken Hauglie ble dratt under en golfbil.

Skolebyråd Anniken Hauglie (H) hadde maks uflaks på ferie i Thailand. Søndag kom hun tilbake til Oslo, og ble innlagt på sykehus. Nå venter hun på operasjen av venstre fot.

«Under en organisert utflukt på sommerferie i utlandet ble kjøretøyet som transporterte Anniken Hauglie og hennes familie utsatt for en ulykke. Hennes mann og barn pådro seg lettere skader, men Hauglie måtte legges inn på lokalt sykehus med benbrudd og komplisert skade.»

Med denne pressemeldingen tirsdag formiddag kunngjorde byrådsleder Stian Berger Røsland (H) at hans erfarne skolebyråd Anniken Hauglie blir sykmeldt fra jobben den nærmeste perioden. I hennes fravær fungerer Kristin Vinje (H) som skolebyråd.

LES OGSÅ: Skolebryåd skadet i ulykke

Sitter i isolat

Hauglie sitter nå på isolat på Ullevål sykehus i påvente av operasjon. Hun vet foreløpig ikke når hun kommer tilbake til Rådhuset.

— Siden jeg har vært på sykehus i utlandet, må jeg være på isolat i påvente av nødvendige prøver med tanke på bakterier.

Startet som hyggelig ferie

Familien på fire reiste i juli på ferie til Myanmar. Derfra gikk turen til Koh Samet i Thailand, og videre til Chiang Mai nord i Thailand.

- Vi var på en omvisning i den kongelige hagen. Golfbilen vi satt i mistet plutselig veigrepet i en nedoverbakke og veltet. Jeg ble sittende fast under bilen og ble dratt bortover. Vi ble fraktet til sykehus der jeg ble operert for benbrudd. I tillegg fikk jeg en alvorlig skade i venstre fot, sier Hauglie.

Det er denne skaden hun skal opereres for nå. Skaden beskrives som alvorlig, men byråden holder motet oppe.

— Jeg regner med at jeg blir frisk, men vet foreløpig ikke når det skjer. Samtidig er jeg overlykkelig over at barna mine ikke ble alvorlig skadet. De fikk riktignok skrubbsår fra topp til tå, men har klart seg bra etter forholdene.

Ulykken skjedde søndag for halvannen uke siden. Familien ankom Oslo lørdag morgen. Derfra gikk turen rett til legevakten, og så videre til Ullevål sykehus. Hauglie er storfornøyd med helsepersonell hun har møtt i Thailand og Oslo.

Valgkamp fra sykehus

Hauglie sier at hun hadde ladet opp batteriene til valgkampen, men nå må hun i stedet følge med fra sykesengen.

- Med tanke på valgkampen var dette et uheldig tidspunkt for en alvorlig skade. Jeg hadde sett frem til en aktiv valgkamp. Nå får jeg se om jeg kan bidra på en annen måte.