Oslo

Vinterens vakreste skidag: «Det komplette kaos»

Det var vinterens hittil fineste skidag. Men det ble kaos på vei ut i løypene.

  • Christine M. Engh
  • Frøydis Braathen
    Journalist

Det var som en klisjé: Strålende sol, blå himmel og gnistrende skispor. Røde barnekinn og bjeffende hunder. Boller og kakao.

Hos oslopolitiet ringte telefonene i ett sett:

– Vi har fått en del telefoner om kaos, ja, bekrefter operasjonsleder Per-Ivar Iversen.

Politiet hadde imidlertid ikke kapasitet til å gjøre noe med trafikken ved utfartsårene, men varslet Bymiljøetaten i Oslo om både køer og parkeringskaos.

– Det er det vanlige. Sånn er det når alle skal ut på ski samtidig, og alle skal kjøre bil nærmest helt ut i skiløypa, sier Iversen.

Sol og bra føre trakk mange til Marka søndag. Foto: Tone Tveøy Strøm-Gundersen

Sto nærmest stille

Den stillestående køen opp til Linderudkollen strakte seg over flere kilometer. En periode sto trafikken nærmest stille fra Slemdal til Frognerseteren.

En leser som har kontaktet Aftenposten, sier det er «det komplette kaos» på Frognerseteren og Tryvann:

– Det er ekstremt mange biler i kø, villmannsparkering og veldig mange skuffede Tryvann-gjester på vei ned til byen. Så full kø både opp og ned. Og sikkert en god dag for dem som skal bøtelegge all parkering på kryss og tvers, skriver hun i en e-post.

Hvor mange bøter som ble skrevet ut av Trafikketaten, er imidlertid ikke klart. Det lyktes ikke Aftenposten å komme i kontakt med Bymiljøetaten søndag.

Bilde fra parkeringsplassen på Tryvann, der mange hadde tatt veien for å gå på ski. Foto: Karoline Underthun

Flere valgte ikke bare å parkere langs veien, men i veien for bussen, fortalte denne tvitreren:

Også på vei til Solemskogen i Lillomarka var det kø av biler, forteller Terje Erikstad.

– Det var lang bilkø, og bussen ble nesten stående fast. Jeg har aldri sett så mange prøve å få parkeringsplass. Jeg var heldig og ble kjørt opp av kona, så jeg kunne gå det siste stykket til fots, forteller Erikstad.

Han forteller at det ikke bare var kaos på veien. Det var også køgåing i skiløypa hele veien fra Solemskogen til Tonsenhagen.

– Det var bokstavelig talt kø av mennesker i skiløypene. Det kan bli litt risikabelt når alle går i ulikt tempo. Men det var tross alt en veldig fin tur på kjempefint føre, forteller Erikstad.

Også på Sollihøgda i Hole var det lang kø og parkeringskaos søndag formiddag. Køen sto helt ut på E16, og mange måtte snu med uforrettet sak.

Les mer om

  1. Trafikk
  2. Parkering
  3. Oslo-nyheter