Oslo

Vinnerne av årets skolerevy 2017: – Dette hadde vi ikke trodd

Nadderudrevyen vant prisen for Årets beste skolerevy.

 • Thea Storøy Elnan
  Thea Storøy Elnan
  Journalist

– Dette er helt sinnsykt. Ingen hadde trodd på dette da vi startet. Jeg har stått og vært andpusten i tre minutter nå fordi jeg ikke helt har skjønt hva som nettopp skjedde, sier Cathrine Wergeland Andersen.

Hun er en av skuespillerne i Nadderudrevyen som kan ta med seg seierstrofeet hjem. Dette er første gang Nadderud vinner prisen. De andre nominerte til Årets revy var Munchrevyen, Elvebakkenrevyen og Vallerrevyen. De to sistnevnte var også nominert til samme pris i fjor.

I begrunnelsen for hvorfor Nadderudrevyen «Den fjerde veggen» gikk av med seieren, heter det at «Nadderud byr på både intelligent, smart og oppegående vitser. Revyen er en perfekt blanding av storpolitiske problemstillinger og lokalpolitiske trivialiteter.»

– Jeg tror vi vant fordi vi hadde utrolig gode manusforfattere som klarte å samarbeide godt med oss skuespillerne i idéutviklingen. Vi hadde et skapende og kreativt miljø, og vi hadde et stort fokus på humor. Det er nøkkelen til suksess, sier Anton Nydal, også skuespiller i Nadderudrevyen.

Vinneren får sette opp sin revy på Nationaltheateret torsdag 20. april.

 • Les Aftenpostens anmeldelse av Nadderudrevyen HER

Høyt nivå i år

Prisene for årets beste kvinnelige og mannlige skuespiller gikk til henholdvis Andrea Berntzen i Elvebakkenrevyen og Jesper Fosdahl i Munchrevyen.

Jesper Fosdahl vant prisen for årets beste mannlige skuespiller
Andrea Berntzen vant prisen for beste kvinnelige skuespiller.

Beste mannlige og kvinnelige skuespiller får en «drømmedag» på Nationaltheateret med en kjent skuespiller.

Begge skuespillerne fikk ros for å ha evne til å sette seg inn i alle typer roller og for å i tillegg synge godt.

– Energinivået hos skuespillerne er like høyt hvert år. Dette tror jeg er det første prosjektet ungdommene gjør uten voksne, og det skaper en sinnsyk energi og sceneglede, sier André Jåtog i Revykavalkaden, arrangør av prisutdelingen.

Det som imidlertid har endret seg i løpet av de 28 årene han har vært med å arrangere kavalkaden, er bruken av teknologi.

Han er ikke fremmed for å opprette en ny pris for beste dansenummer fra neste år av.

– Det kan vi godt diskutere nærmere, sier han.

Disse revyen fikk karakter seks i år:

Dette er de øvrige vinnerne

De øvrige vinnerne blant vårens skolerevyen er følgende:

Beste sketsj: «Sædbank» i Kongshavnrevyen.

«Denne sketsjen tar for seg et tema som balanserer hårfint mellom hva som er greit å tulle med og smart og intelligent humor. Å få sæd til å favne et bredt publikum, uten at det blir for barnslig», er utrolig godt gjort, heter det i begrunnelsen.

Beste musikalske nummer: «The South Will Rise» i Vallerrevyen.

Dette er en parodi av president Donald Trump med linedance og i ekte cowboy-stil. Revygjengen synger om hvite privilegier, segregering, innvandrere og nostalgi til 50-tallets USA. «Et mesterverk i årets revysesong», ifølge juryen.

Åpen klasse: Diderik Caspersen Frydenlund, hovedrolleinnehaveren i Bjerke danserevy

Bjerke danserevy skiller seg ut fra de andre revyene i og med at det er en danserevy. Diderik Caspersen Frydenlund imponerte Aftenpostens anmeldere i år ved å utvise en kroppskontroll de fleste andre bare kan drømme om. Han er et glimrende eksempel på at Revykavalkaden bør begynne å gi pris til årets dansenummer.

 • Les hvilke andre skolerevyer som ble nominert i år HER.

Les mer om

 1. Skolerevyene 2017
 2. Humor
 3. Scene
 4. Sceneanmeldelse
 5. Skolerevy