Nytt voldtektsoffer meldte seg for politiet

Politiet i Oslo etterforsker en ny sak der en kvinne skal ha blitt bundet, voldtatt og ranet i leiligheten sin. Metoden ligner på den som ble brukt i saken der to kvinner angivelig ble voldtatt på Frogner mandag.

Den tredje kvinnen som har meldt seg for politiet, er 31 år gammel og kommer fra Russland. I likhet med kvinnene i den andre saken, jobbet også hun som prostituert i Oslo. Voldtekten hun har anmeldt skal ha skjedd lørdag kveld.

– Hun beskriver en svært lik handling som i voldtektene på Frogner. To menn baner seg vei inn i leiligheten uten samtykke. De binder og voldtar henne, og etterpå stikker de av med en mobiltelefon, kontanter og en PC, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til NTB.

Ofrene beskriver gjerningspersonene nokså likt. Det skal ha vært to menn, hvor den ene var relativt lav, mens den andre var høy og atletisk.

Ifølge politiet er det for tidlig å konkludere med om det er sammenheng mellom sakene.

– Det er store likheter mellom sakene, både i tidspunkt og hendelsesforløp, men det kan også skyldes tilfeldigheter, sier Rohde.

Saken har høy prioritet hos politiet.

– Disse voldtektene er totalt uakseptable, og vi jobber hardt både med å finne gjerningspersonene og med å finne ut om det er noen sammenheng, sier hun.