Oslo

39 kvadrat hytte med utedo gikk for 4.450.000

Den har hverken båtplass, innlagt vann eller særlig sjøutsikt. Likevel gikk den 450.000 over takst og er den dyreste hytta som er blitt solgt på Lindøya i Oslofjorden.

Monica Ekstrøm er selv hytteeier på Lindøya og daglig leder i eliteBo. Denne uken solgte hun denne hytta for 4.450.000 kroner. Selv synes hun at prisene i Oslofjorden er ferd med å bli ganske ville.
 • Wasim Riaz
  Wasim Riaz
  Journalist

Mandag ble det satt ny prisrekord på Lindøya. Denne gang ble en hytte på 39 kvadratmeter solgt for 4.450.000 kroner. En kvadratmeterpris på hele 114.000 kroner.

Ønsker du å bli hytteeier på Lindøya, Bleikøya eller Nakholmen, små øyer en kort båttur fra fastlandet, så må du nok regne med en pris på over fire millioner kroner for de mellomstore hyttene.

Til sammenligning ligger en treromsleilighet på 64 kvadratmeter på Ullern til salgs på finn.no med prisantydning på 4,5 millioner kroner.

LES OGSÅ: Betaler 130.000 for kvadratmeteren for øyhyttedrømmen

Budrunden for hytta startet på 3,6 millioner og endte til slutt på 4.450.000 kroner.

Det ble også satt prisrekorder da tre hytter på Lindøya og en på Bleikøya ble solgt i vår.

 • Hytte (35 kvadratmeter) med takst på 2,4 millioner gikk for 3.650.000.
 • Hytte på 24 kvadratmeter fra 1930-tallet ble taksert til to millioner kroner, men ble solgt for 3.100.000.
 • Hytte (40 kvadrat) hadde en takst på fire millioner kroner. Gikk for 4.350.000.
 • Hytte på 26 kvadratmeter på Bleikøya til 3,3 millioner kroner, en million over takst.

En båttur fra jobben

Anne Cederkvist og mannen eier én av de 289 hyttene på Lindøya. Med en velstelt hage og utsikt til Aker brygge har hun funnet roen og idyllen bare et par kilometer fra Oslo sentrum.

LES OGSÅ: Oslos dyreste hytter har utedo

Anne Cederkvist flytter til hytta på Lindøya i mai eller juni og bor der til høsten starter. Hun er godt fornøyd med beliggenheten og er ikke fristet til å selge selv om prisen har økt betraktelig de siste årene.

– Vi jobber i Oslo sentrum og flytter hit i mai eller juni. Og så er vi her til oktober. Det tar 20 minutter med båt til jobben. Vi jobber ganske mye. Derfor er det gunstig med hytte her. Hadde vi hatt hytte på fjellet kunne vi ikke brukt den så ofte, sier Cederkvist som forbereder seg til å ta imot 12 gjester mens mannen er i byen for å handle.

De har hatt hytta i snart 15 år. Den gang betalt de i underkant av en million kroner. Cederkvist har fått med seg den store prisveksten, men har ingen planer om å selge.

– Her er det stille og rolig. En idyll rett og slett. Vi trives veldig godt, smiler hun.

LES OGSÅ: Sterk boligprisvekst i juni

Rekord uten båtplass

– Det var to personer som var med på den siste budrunden og sørget for ny prisrekord, sier Monica Ekstrøm, daglig leder i meglerfirmaet eliteBo.

Hun er selv 4. generasjonshytteeier på Lindøya og har spesialisert seg på salg av hytter i Oslofjorden. I 15 år som eiendomsmegler i DnB, nå som daglig leder i eliteBo som hun startet i mai.

I mai solgte Ekstrøm tre hytter på den populære øya i Oslofjorden og satte nye prisrekorder. Ekstrøm er likevel litt overrasket over at det kom en ny prisrekord allerede noen uker senere.

– Hytta som er blitt solgt nå ligger i andre rekke, har ikke båtplass og ikke særlig sjøutsikt. Den dyreste hytten som ble solgt forrige gang gikk for 4.350.000. Den lå rett ved vannet og hadde båtplass, sier Ekstrøm.

LES OGSÅ: Flytting av øybåtene har vært en suksess

Med utedo og uten innlagt vann

Det er ikke tillatt med innlagt vann, og alle har utespring med tilgang til vann fra april til oktober.

Her er utedoene som hytteeierne på Lindøya bruke. Disse blir tømt av vaktmesteren på øya.

– Dette er kanskje Oslos villeste priser. Grunnen til den kraftige prisveksten er at båtterminalen ble flyttet fra Vippetangen til rett ved Aker brygge i fjor. Derfor tror jeg at det er begynnelsen på prisveksten som kommer etter hvert, sier Ekstrøm.

Hun kan fortelle at Lindøya og Nakholmen er mer populær en Bleikøya. Dette skyldes større areal, flere fasiliteter som rikt utvalg av matvarer i butikken og fotballbaner.

– Det er mange gode beliggenheter også på Bleikøya. Men grunnet mindre områder å bevege seg på, og ulendt terreng med bratte bakker velger flere Lindøya og Nakholmen, sier Ekstrøm.

LES OGSÅ: Langøyene kan være giftfrie i 2017

Kan ikke pantsettes

Og det er ikke hvem som helst som kan kjøpe en hytte på øyene i fjorden. Man kan nemlig ikke pantsette hytta for å ta opp lån.

Da kommunen ga disse tomtene til arbeiderne på 1900-tallet, var det en klausul om at disse ikke kunne pantsettes. Dette for å unngå at fattige arbeidere tok opp store lån.

– Det er selvfølgelig godt etablerte barnefamilier og voksne i 50-60-årene som er mest interessert. Dette kommer av de spesielle reglene om at man ikke kan pantsette hytta for å ta opp lån, sier Ekstrøm.

Les også

 1. Gressholmen får kiosk og toalett i sommer

 2. - Heller Lindøya enn Spania

 3. Bensinstasjon på Lindøya i Oslo i flammer

Les mer om

 1. Boligmarkedet
 2. Hytte