Oslo

Nå kan du overnatte på Dølerud i Østmarka

Etter langvarig oppussingsarbeid er Dølerud klar for å ta imot gjester i Østmarka. Den ferske ordføreren, Marianne Borgen (SV), fikk sin debut som snorklipper.

dole11-LjjQRb7gMl.jpg
  • Wasim Riaz
    Wasim Riaz
    Journalist

— Jeg har riktignok rukket å åpne et par arrangementer, men det var uten snor. Sånn sett var dette min første snor. Og det var hyggelig at jeg fikk klippe snoren sammen med tre barn, sier Oslos ferske ordfører Marianne Borgen (SV).

Flagget ble heist og latteren satt løs da DNT Oslo og Omegn (Den Norske Turistforening) viste frem den nyoppussede hytta i Østmarka søndag ettermiddag. Over 350 personer var til stede for å få med åpningen.

doleru3-GDHItH4ZkD.jpg

— Jeg bor på Østensjø og har gått mye på tur i Østmarka, men aldri vært her før. Dølerud har tidligere vært en bortgjemt plass. Nå er den blitt mer tilgjengelig. Jeg tror det blir en av de mest populære hyttene i Oslo, sier Borgen.

Leier fra kommunen

Dølerud, som er en gammel husmannsplass fra 1800-tallet, er blitt ny. DNT Oslo og Omegn inngikk i fjor en 40 års leieavtale med Oslo kommune, som har eid Dølerud siden 1971. Siden i fjor har DNT Oslo og Omegn brukt 450.000 kroner og mange dugnadstimer på oppussing. Blant annet er taket tettet, nytt gulv er på plass og fasaden nymalt.

Dølerud.pdf

Pengene til oppussing kommer fra Sparebankstiftelsen, Norsk Tipping og Olav Thons Dnt-stiftelse. Bymiljøetaten har også bidratt med ved å felle flere trær rundt hytta.— Folk som har vært i hytta tidligere vil nok merke at den er pusset opp. Den har fått ny kjøkkeninnredning og nye møbler, sier Janet Bydal, markainspektør for hyttene i DNT Oslo og Omegn.

Ubetjent hytte

Dølerud ligger midt i Østmarka, øst for Grønmo mellom Østmarkkapellet og Sandbakken. Derfor tror Bydal at mange vil dra nytte av denne perlen.

- Det blir kort å gå hit. Og så ligger hytta i et naturskjønt område. Mange bor i nærområdet, og vil finne ut, tror Bydal.

Dølerud er en ubetjent hytte med åtte senger. De som skal låne hytta, må selv sørge for DNT-nøkkel, mat, sengetøy og rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom.

Les også

  1. Ukjente skattkamre av rimelige hytter

  2. Dølerud i Østmarka blir DNT-hytte

  3. Vil legge grusvei gjennom vernet skog