Handicapbassenget på Sørenga ble skadet i vinter – er fortsatt ikke reparert

Sørengas nye handicapbasseng fra 2021 overlevde ikke sin første vinter. Nå er det ute av drift.

2. pinsedag strømmet oslofolk til Sørenga for å nyte finværet. Men handicapbassenget på Sørenga var ute av drift. Det er langt fra første gang.

«Stengt HC-basseng», står det på et skilt som møter badende på Sørenga sjøbad.

Problemene med handicapbassenget nekter altså å gi seg. Det opprinnelige HC-bassenget var så problemfylt at det ble erstattet med et nytt i 2021. Nå har også det fått problemer.

Håper åpning i midten av juni

Rampen i bassenget ble nemlig ødelagt av frost i vinter. Det får Aftenposten opplyst av pressevakt Jacob Kielland Haug i Bymiljøetaten.

Men hvorfor er det ennå ikke reparert?

Etaten har brukt tid på å lande en ny løsning for rampen i bassenget. I tillegg har det tatt lang tid å få levert delene de manglet, og leverandøren deres har manglet kapasitet, ifølge Haug.

Bassenget åpnes igjen i midten av juni, men dette avhenger av leverandøren, opplyser Haug.

– Ikke optimalt

Dette er langt fra første gang Aftenposten omtaler stengt HC-basseng på Sørenga.

– Bassenget er dessverre bygget på en måte som ikke fungerer, sa Oslos tidligere miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) på forsommeren i 2018.

Bassenget ble gjengrodd av alger i både 2016, 2017 og 2018. Først var løsningen å vaske det ukentlig. Det ble til slutt for dyrt. I 2018 ble det stengt for sesongen.

I 2018 var det aksjon for å rengjøre handicapbassenget på Sørenga.

Erstattet med livreddertårn

Det gamle HC-bassenget ble stengt i 2019. Det ble bygget igjen, og i stedet ble det satt opp et livreddertårnet der.

– Den opprinnelig HC-løsningen på Sørenga viste seg tidlig å ikke ha nok bevegelse i vannet til å forhindre algevekst, sier Haug i Bymiljøetaten.

I fjor fikk de på plass et nytt HC-basseng. Det ligger mellom stranden og flytebryggen. Heller ikke det er perfekt, viser det seg. Ikke tålte det vinterkulden, og fritt for alger er det heller ikke.

– Problemet er mye mindre med dagens løsning enn det har vært tidligere, men er fortsatt ikke helt optimalt, sier Haug.

Åpnet i 2015

Sørenga Sjøbad er landets største i sitt slag, ifølge AF Gruppen, som har bygget anlegget. Det åpnet i 2015. Siden har det vært et yndet sted for solhungrige i Oslo.

Mandag, 2. pinsedag, var det trangt om plassen – selv om vanntemperaturene i Oslo ikke var mer enn mellom 14 og 17 grader.