Oslo

Oslo-mann pantet for 18,50 kroner - vant en million

  • Stein Erik Kirkebøen
Her lappen med alle nullene som gjorde den heldige panter gjeldfri.
  • Jeg måtte sjekke hvor mange nuller det var på lappen, sier mannen i 40-årene som ble millionær da kvitteringen tøt ut av en panteautomat på Vålerenga tirsdag formiddag.

Mannen tok sjansen og trykket på knappen for «lotteri» etter å ha pantet flasker for 18,50 kroner. Ut kom en kvittering med seks nuller. Han hadde vunnet én million.

— Jeg hadde ikke tro på det, og syntes egentlig det var litt rart og sjekket mange ganger. Selvfølgelig ble jeg godt fornøyd, sier den ferske millionæren, som har snakket med Røde Kors, men som ikke ønsker å stå frem med navn eller bilde.

Mannen tok det ganske rolig da han hørte panteautomaten signaliserte at han hadde fått gevinst. Han regnet med at den var som den pleier, ganske beskjeden.

Så var det toppgevinsten i Røde Kors-lotteriet, den med seks nuller.

- Sjekker alltid

— Jeg tenkte vel ikke noe særlig på det da jeg hørte lyden, og hadde ingen tro på at det skulle komme ut én million. Men jeg pleier alltid å sjekke lappen

Butikksjef Frode Glint Pettersen kunne glede sin heldig kunde med en stor sjekk.

Det gjorde han i dag også. Og det var smart..— Det er bare penger. Man blir jo ikke en helt annen person av å vinne penger, sier mannen som først har tenkt å bli gjeldfri.

Han har også vært inn på finn.no og sett etter en passende bil. Han har vært på jakt etter en nyere bil en stund, og plutselig ble bilbudsjettet noe romsligere.

Bortsett fra titten på finn.no, så har feiringen av storgevinsten vært beskjeden: - Jeg tok en Grandiosa i går kveld.

Her lappen med alle nullene som gjorde den heldige panter gjeldfri.

Og selvfølgelig vil han fortsette å trykke på lotteriknappen på panteautomaten.— Det vil jeg anbefale alle å gjøre. En ting er at man kan vinne, men det viktigste er jo å støtte en god sak.

15 millionærer

Milliongevinsten på Vålerenga er den fjerde som er utbetalt i pantelotteriet så langt i år.

Totalt skal det betales ut 15 i løpet av året. Ifølge Røde Kors er det 26.000 nordmenn som hver eneste dag trykker på lotteri-knappen på pantemaskinene.Det har så langt i år gitt Røde Kors 11 millioner kroner til driftten. Drøyt to av millionene kommer fra pante-gamblere i Oslo.