Oslo

Klar for årets morsomste dag

  • Ingrid Åbergsjord
    Ingrid Åbergsjord
    Film- og TV-anmelder
Idun Øye (11), Hermine Heyerdahl Skagestad (9), Isak Berg Svennæs (12) og Brage Muus-Falck Tronstad (11) viser frem pentøyet sitt, og forteller hva de skal på 17. mai.
  • Jeg liker å spille i korps fordi jeg får mange nye venner. Og så lærer jeg et nytt språk – noter, sier Brage (11), som spiller i Nordstrandskolenes musikkorps.
Hermine Heyerdahl Skagestad (9). FOTO: THOMAS WINJE ØIJORD

Hermine Heyerdahl Skagestad (9) Hva har du på deg: Hulda Garborg-drakten. Jeg bruker den blant annet når jeg danser leikarring.

Fortell litt om drakten: Det er 100 år siden denne folkedrakten ble laget av Hulda Garborg og Aksel Waldemar Johannessen. Den er laget spesielt for å danse i, og er derfor god å bruke.

Hva skal du i dag: Gå i tog, være sammen med venner.

Idun Øye (11). FOTO: THOMAS WINJE ØIJORD

Idun Øye (11)

Hva har du på deg: Uniformen til Korsvoll skolekorps.

Fortell litt om uniformen: Alle som driller har hvite skjørt, mens de som spiller har grønne bukser.Vi har alle blå jakker.

Hva skal du i dag: Klokken 07:00 skal vi være på skolen for å spille og drille, så går toget til gamlehjemmet.Etterpå blir det litt tid til lunsj hjemme.Om ettermiddagen skal jeg drille i Borgertoget opp til skolen.

Brage Muus-Falck Tronstad (11). FOTO: THOMAS WINJE ØIJORD

Brage Muus-Falck Tronstad (11)

Hva har du på deg: Uniformen til Nordstrandskolenes musikkorps.

Fortell litt om uniformen: Under jakken har jeg en blå T-skjorte som er en del av korpsets fritidsantrekk. Over venstre skulder har jeg et hvitt bånd, som betyr at jeg spiller i juniorkorpset.

Hva skal du i dag: Først skal jeg spille klarinett i 17.-maitoget på Nordstrand. Etterpå skal jeg spille sammen med korpset ved lekene på Munkerud skole.

Isak Berg Svennæs (12). FOTO: THOMAS WINJE ØIJORD

Isak Berg Svennæs (12)

Hva har du på deg: Svennes-bunad fra Valdres.

Fortell litt om bunaden: Stoffet i bunaden kommer fra Nordre Svennes i Ulnes i Valdres, som er gården hvor oldefaren min ble født.

Hva skal du i dag: Jeg skal danse på Karl Johan og foran Slottet sammen med en gruppe fra Bondeungdomslaget som heter BULder og Brak. Jeg gjorde det i fjor også, og det var veldig gøy. Jeg skal danse laus som er en improvisasjonsdans fra Valdres.

Les også

  1. 17 fakta om 17. mai