Oslo

Endelig: En strålende vinterhelg!

Det tok sin tid, men omsider er vinteren på plass. Finn frem blåswix’n og gå på skitur!

Vi har en strålende vinterhelg i vente i Oslo-området. Det er bare å kle på seg og tråkke i vei.
  • Stein Erik Kirkebøen

Det er blått på termometeret, og det blir blått på himmelen. Fem til ti centimeter med dunlett og luftig nysnø natt til fredag har gjort skiforholdene enda litt bedre.

  • Her kan du lese litt mer om hvor i Marka det er fint å gå på ski.

– Bortsett fra det lille som kan komme i dag, er det ikke mer snø i sikte, sier sta(t)smeteorolog Eurora Stenmark. Men for øvrig har hun vinterens mest oppløftende værvarsel for dem som drømmer om vinter sånn som vinteren er på postkortene – og kanskje en skitur.

– Det blir en ganske fin helg.

– Ganske?

– Det blir en fin helg. Værmessig domineres den av høytrykk i vårt område. I Oslo blir det kuldegrader hele helgen. På lørdag kan det bli noe sol, på søndag ser det ut til å bli mye sol. Totalt ser det ut til å bli en riktig fin vinterhelg.

– Det er på tide!

– Ja.

Endelig begynner mulighetene for fartsfylt lek i det hvite å bli gode de fleste steder.

Vinter hele uken

– Men, klok av skade, hvor lenge er vinteren her denne gangen?

– Ganske lenge. Høytrykket blir værende, og det blir mye klart, fint vær fremover. Det betyr at det blir kalde netter og morgener, men vi er kommet så langt utpå vinteren at solen begynner å varme opp luften utover dagen. Det ser ut til at vi får besøk av litt mildere luft på tirsdag, da kan det vippe over null, men det er forbigående. For øvrig ser det ut til at vi kommer til å holde oss på minussiden hele uken her på Blindern, sier Stenmark.

Lite snø, men mange skimuligheter

I Marka er det fortsatt lite snø, spesielt i sør og øst, men også der hjelper det på.

– Ja, nå øker tilbudet, stråler løypesjef Hege Blichfeldt Sheriff i Skiforeningen. – Det er fortsatt best forhold i løypene som går på skogsbilveier, men også i terrengløypene begynner det å bli bra. Omsider er det blitt så mye snø at vi er i gang med å kjøre løyper på veiene i de nordlige delene av Østmarka. I Nordmarka er vi i gang med flere gjennomgående terrengløyper, så det er bare å komme seg ut!

Les mer om

  1. Vær
  2. Marka
  3. Vinter
  4. Snø