Oslo

Demonstrerte utenfor Russlands ambassade

Med ukrainske flagg og slagord demonstrerte i underkant av 100 ukrainere utenfor den russiske ambassaden i Oslo.

I underkant av 100 ukrainere demonstrerte utenfor Russlands ambassade tirsdag kveld.
  • Wasim Riaz
    Wasim Riaz
    Journalist
Det var stort engasjement blant de som demonstrerte utenfor Russlands ambassade i kveld. Denne familien kommer helt fra Holmestrand. - Det er godt vi har elbil, sier mamma Ruslana Tymczuk. Her sammen med døtrene Hanna Emilie Tymczuk (9), Yuliya Tsvorn og Yanina Tsvorn.

«Hands of Ukraine», står det på plakaten som ni år gamle Hanna Emilie Tymczuk holder i hendene mens hun står utenfor den russiske ambassaden i Drammensveien på Skillebekk.

— Jeg er her fordi jeg vil hjelpe Ukraina, sier niåringen som sammen med familien har tatt turen fra Holmestrand til Oslo for å demonstrere utenfor den russiske ambassaden.

Etter at den fredelige markeringen utenfor ambassaden var over ved 18-tiden, beveget de fleste mot Stortinget der det var en ny markering.

Vil ha oppmerksomhet

— Vi ønsker ikke krig på Krim, og håper at russerne får vårt budskap, sier Yanina Tsvorn.

— Det er viktig å vise at vi bryr oss om det som skjer i hjemlandet vårt. Vi støtter Ukraina selv om vi ikke er der, supplerer Yuliya Tsvorn.

Med demonstrasjonen ønsker de enda mer oppmerksomhet rundt den spente situasjonen i hjemlandet.

— Det er viktig for oss at enda flere nordmenn blir klar over alvorligheten i konflikten, sier Yanina Tsvorn.

På Facebook

De siste dagene har familien sittet timevis foran TV-skjermene og brukt sosiale medier til å fortelle om situasjonen på Krim.

- Det har kommet mye informasjon og videoer fra Ukraina som vi har oversatt og delt på sosiale medier, særlig Facebook, sier søstrene som har bodd i Norge i åtte år.