Oslo

«Barnehagen min er ødelagt»

Thyra Bjugan (2 1/2) har gått på Rosenhoff barnehage i halvannet år. I morges ble hun møtt av et trist syn.

Thyra Bjugan (2 1/2) har gått på Rosenhoff barnehage i halvannet år, og ble lei seg da hun torsdag morgen så den delvis utbrente barnehagen. Her sammen med mamma Ruby Hansen.
  • Wasim Riaz
    Wasim Riaz
    Journalist

— Barnehagen min er ødelagt. Barnehagen min er ødelagt, gjentok Thyra Bjugan (2 1/2) da hun i morges så den delvis utbrente barnehagen på Rosenhoff.

Thyra Bjugan er svært tilknyttet Rosenhoff barnehage, og ble trist da hun så at barnehagen er brannskadet. Her sammen med mamma Ruby Hansen.

Rett etter klokken 18 onsdag begynte det å brenne i barnehagen i Rosenhoffgata. Den ene delen av barnehagen, der avdeling Sirius ligger, er totalskadet. Karlsvogna avdeling har fått omfattende røykskader, og kan ikke brukes foreløpig.— Jeg ble helt satt ut da jeg så brannen på nyhetene i går. Litt senere på kvelden fikk jeg telefon om at barnehagen blir stengt, sier mamma Ruby Hansen.

Torsdag morgen holdt en Securitas-vekter vakt utenfor barnehagen, men et par ansatte sto i et hjørne og snakket sammen.

Til Dynekilen

Barnehagen har plass til 34 barn. Flere av disse har tatt sommerferie. De 15-16 som er igjen har fått midlertidig plass i Dynekilen barnehage som ligger et par kvartaler bortenfor.

- Jeg vil ikke til den andre barnehagen, sier Thyra til mamma.

— Alle venninnene dine er der nå. Du kommer til å få det bra der, trøster mamma.

Mamma kan røpe at datteren også er lei seg for at alle tegninger og andre ting de har lagt er ødelagt.

Alle får plass

Heidi Larssen, bydelsdirektør i bydel Grünerløkka, sier at hun skal i løpet av dagen ha et møte med Omsorgsbygg om den brannskadete barnehagen.

- Alle barna har fått midlertidig plass i Dynekilen barnehage. Nå skal vi finne ut hvor de skal gå til høsten, om det går an å bruke den delen av bygningen som ikke er brent ned og når barnehagen kan bygges opp igjen, sier Larssen.

I likhet med barna og foreldre synes også Larssen at det er trist at barnehagen er utsatt for brann.

— Det er trist at plassene blir borte på denne tomten. Det er vanskelig å finne barnehagetomter i indre by, men vi skal finne en plass til alle som er blitt rammet av brannen, lover Larssen.

Osloby har også snakket med politiet om brannen. Politiet har foreløpig ikke svart på spørsmål rundt videre etterforskning.

Les også

Kraftig brann i barnehage på Rosenhoff

Securitas holder vakt utenfor Rosenhoff barnehage. Den ene avdelingen ble totalskadet under brannen onsdag kveld.