Oslo

T-banen stengt mellom Stortinget og Majorstuen Kristi himmelfarts-helgen

Fra 10.–13. mai skal Sporveien jobbe i sentrumstunnelen mellom de to stasjonene.

Slik så det ut i påsken, da strekningen mellom Helsfyr og Tøyen var stengt for vedlikehold. Her legger arbeiderne nye matter på taket i tunnelen, slik at grunnvannet ikke drypper på skinnene.
 • Olav Eggesvik
  Olav Eggesvik
  Journalist

Vedlikeholdsarbeidet skjer i sentrumstunnelen, som kobler byen sammen mellom øst og vest. Dermed må mange reisende finne andre måter å komme seg gjennom sentrum på.

Torsdag 10. mai er det Kristi himmelfartsdag, hvor det tidligere år har vært færre reisende enn vanlig, skriver Sporveien i en pressemelding.

 • Om natten jobber flere hundre mennesker under bakken i Oslo: De jobber for at T-banen skal kunne frakte 300.000 passasjerer trygt frem enda en dag

Dette er reisealternativene

T-banen vil enten stoppe på Majorstuen eller Stortinget, avhengig av hvilken retning du kommer fra. Ifølge Ruter vil det bli enkelte endringer i avgangstidene når arbeidet pågår.

Ruter anbefaler 20-bussen, trikkelinjene 11, 12 og 19 eller T-banens linje 5 via Ringen som alternativ.

Det er også noen endringer for enkelte av linjene:

 • Linje 1 kommer ikke til å kjøre mellom Majorstuen og Bergkrystallen.
 • Linje 4 kjører mellom Vestli og Storo, og Bergkrystallen og Stortinget.
 • Linje 5: Vil kjøre fra Majorstuen til Stortinget via Ringen. Den vil også kjøre fra Vestli til Stortinget og fra Sognsvann til Blindern.
Slik ser T-banekartet ut fra 10.–13. mai.

Dette skal de gjøre

Det er Sporveien som vedlikeholder og drifter T-banenettet i Oslo. Sist de stengte en tunnel for vedlikehold var i påsken. Mye av arbeidet som gjøres nå er av samme karakter.

Det er helt vanlig vedlikehold som skal gjennomføres, skriver Sporveien i en pressemelding. Det inkluderer bytte av to veksler på Majorstuen og noe skinnegang. I tillegg skal tunnelen sikres mellom Majorstuen og Nationaltheatret.

Les mer om

 1. T-banen
 2. Sporveien